Élelmiszeripar

Az Alfa Laval élelmiszer-feldolgozó technológiái és berendezései segítenek az élelmiszeripari gyártóknak megőrizni versenyképességüket. Ha a higiénia kritikus fontosságú az alkalmazásaiban, vagy ha speciális élelmiszer-előállítási folyamatokkal dolgozik, élvonalbeli berendezéseink, moduláris rendszereink és komplett feldolgozósoraink biztosítják a fogyasztói elvárásoknak megfelelő minőségi termékek gyártását, versenyképes áron.

Fish eggs oil vegetables and fruit on wooden plank

Maximális hozam, minimális hulladék és alacsonyabb költségek. Az Alfa Laval élelmiszer-feldolgozó technológiái segítenek Önnek:

  • növelni a termelési hozamot és biztosítani a hosszú üzemidőt a megbízható berendezéseknek köszönhetően,
  • csökkenteni az alapanyag- és termékveszteséget a nyersanyagok felhasználásának optimalizálásával,
  • csökkenteni az energia- és vízfogyasztást, fejlett technológiákkal.

Az Alfa Laval berendezései hatékony és fenntartható élelmiszer-előállítást biztosítanak. Hangsúlyt fektetünk a környezeti hatások csökkentésére és a globális élelmiszerbiztonsági szabványok betartására. Membránszűrőink például segíthetnek a zéróliter vízkibocsátás elérésében, energiatakarékos szivattyúink pedig akár 50%-kal csökkenthetik az energiafogyasztást.

Innovatív élelmiszer-feldolgozási megoldások az optimális higiénia és ízvilág eléréséért

A kívánt íz és a hosszabb eltarthatóság elérése, valamint a szigorú higiéniai előírásoknak való megfelelés érdekében elengedhetetlen a feldolgozási idő és hőmérséklet pontos ellenőrzése, illetve a nyersanyagok gondos kezelése. Az Alfa Laval technológiáival maximálisan hasznosítani tudja az alapanyagokat, legyen szó száraz porokról, ragadós cukrokról, viszkózus folyadékokról vagy kényes, hőérzékeny összetevőkről, például ízfokozókról és eszenciákról.

Megoldásaink lehetővé teszik az összetevők pontos adagolását és keverését, csökkentve a kiömlést és termékveszteséget, ezzel is alacsonyan tartva a gyártási költségeket. Az Alfa Laval élelmiszer-feldolgozó berendezései biztosítják a higiénikus termelés biztonságát és a legszigorúbb élelmiszeripari szabályozásnak való megfelelést.

 

Bottles and bowls of oils condiments and spices
Opened cans of chickpeas green sprouts crrots corn peas beans mushrooms