Vízmintavétel

Különféle típusú kezelésekre lehet szükség ahhoz, hogy az adott termelési lépéshez megfelelő édesvíz-betáplálást tudjon biztosítani. Ezek közül néhány ugyancsak hulladékáramot generál. Az Alfa Laval számtalan megoldást kínál arra, hogy hatékony és fenntartható módon segítsen Önnek a fenti probléma megoldásában. Ilyen például a hűtőtornyokhoz használt víz, a technológiai víz előkészítése, és a reverz ozmózisból származó hulladék kezelése.

Water-intake Cooling-towers 640x360

A víz betáplálás és hulladékkezelés biztosítására szolgáló megoldásaink többek között:

  • Hűtőtorony víz előkészítés: Folyókból, tavakból, stb. származó felszíni vizek alkalmazása esetén az Alfa Laval AS-H Iso-Disc szövetszűrő ideális a felszíni víz lebegő részecskéktől való megtisztítására olyan vízminőség eléréséig, ahol a lebegő szilárd részecskék nagysága  5-10 µm-nél kisebb. Ez a szűrő 10-15 m3/h/m2 filtrációs teljesítményt képes biztosítani.

Reverz ozmózisos folyamatokból származó  hulladék kezelése: Az Alfa Laval ALDEC G2 és G3 dekanter centrifugái és bepárlórendszerei használhatók a hulladék szeparálására, vagy az ártalmatlanításra kerülő hulladék mennyiségének csökkentése érdekében végzett sűrítéséhez.