Szódagyártás NOCP

A kereskedelmi minőségű szóda gyártása energiaigényes folyamatokat használ. Az egyik folyamatból felfogott hőenergia hasznosítása egy másikban, az energia költségek csökkentésének, és a termelékenység növelésének egy intelligens módja. Éppen ennek az eléréséhez segíti hozzá a szódagyártásban résztvevőket az Alfa Laval kompakt, masszív, és hatékony hőcserélőinek széles választéka.

Soda ash 640x360px

A szóda gyártás pulzusán

 

A szódagyártásban a siker kulcstényezője, hogy a rendelkezésre álló anyagból a lehető legtöbbet hozzák ki, csökkentsék a gyártási költségeket, és növeljék a kihozatalt. Azonban a korrozív anyagok ennek útjába állhatnak.

Az Alfa Laval kompakt és korróziónak ellenálló lemezes hőcserélői nagy teljesítményt, tartósságot biztosítanak, valamint a nyugalmat a tulajdonos részére. Korrózióálló titánból, vagy más nemesfémből készül, a rendkívül hatékony hőcserélőink megszüntetik a hagyományos köpeny-és-cső használatához társuló fejfájást.   Ezen kívül az Alfa Laval lemezes hőcserélők egyszerűen felnyithatók és tisztíthatók a helyszínen, ami drámai csökkenést tesz lehetővé a karbantartási költségekben

Az Alfa Laval spirál hőcserélői kifejezetten jó alternatívák ezekhez a feladatokhoz, mivel csökkenni fog a gáz nyomásesése.

Saving space - and increasing productivity

Saving space - and increasing productivity For years Brunner Mond used tubular Caisse heat exchangers as ammonia still condensers at their soda ash plant in Northwich, England. However, as time passed they faced problems with corrosion and leakage and the solution was an Alfa Laval plate heat exchanger condenser.

Read the case story