Sósav gyártás

A nagyüzemi sósav gyártásban a nagy termikus hatásfok és a nagyon erős korrózióállóság kritikus jellemzők. Az Alfa Laval Diabon® hőcserélők mindkettőt biztosítják és növelik a termelékenységet.

Hydrochloric acid production 640x360

 

Sósav gyártás optimalizálása

 

Mint a világ egyik vezető beszállítója a hőátadási-, szeparálási- és folyadékkezelési technológiák terén az Alfa Laval rendelkezik azzal a szakértelemmel és a berendezések és szolgáltatások széles körével melyek meg tudnak felelni a nagyüzemi sósav gyártás követelményeinek.

Sőt, az Alfa Laval kompakt kialakítású Diabon® lemezes hőcserélői még nagyobb termikus hatásfokot is biztosítanak, mivel kisebb alapterületet igényelnek, mint bármely más grafitos blokk, vagy hagyományos köpeny-és-cső rendszerű hőcserélő. A turbulenciát elősegítő speciálisan tervezett hullámlemez minták maximalizálják a hőátadás hatékonyságát és az egység rendelkezésre állását.

Az Alfa Laval rendelkezik azzal a szakértelemmel, berendezés és szolgáltatás kínálattal, amire gyakorlatilag bármely folyamathoz szüksége lehet - a gőzök kondenzálásától a kész sav hűtéséig. Mindegy, hogy sósavat gyárt fémfelületek kezeléséhez, klorid sókat gyárt, vagy olajkút stimulációhoz, élelmiszer feldolgozáshoz, érc feldolgozáshoz, vagy más ipari alkalmazáshoz gyárt anyagokat, számíthat az Alfa Laval-ra a költségek csökkentése és a hozamok növelése terén.