Klóralkáli gyártás

Az energiahatékonyság, a szigorú kibocsátási szabályozások és biztonságos hulladékkezelés olyan kihívások, amelyekkel a klór-alkáli iparnak szembe kell néznie. A gyártóknak megbízható, energiatakarékos és fenntartható folyamatokra van szükségük a klór, a hidrogén és nátrium-hidroxid előállításához. Ezen igények kielégítésére, az Alfa Laval széles körű nagy teljesítményű hőátadó részegységekkel és komplett műszaki megoldásokkal rendelkezik, melyek csökkentik a költségeket és növelik a kihozatalt.

Chllor-alkali 640x360new

Megcélozva a hatékonyabb klór-alkáli elektrolízist

 

A klór, hidrogén és nátronlúg gyártása villamosenergia-igényes folyamatokat használ, ami nagyjából a teljes gyártási költség felét teszi ki. A klór-alkáli gyártók és az EPC vállalatok számíthatnak az Alfa Laval jól bevált részegységeire, és arra hogy energiatakarékos hőátadó berendezéseket és maróanyag párologtató rendszereket szállítanak.

Nagy teljesítményű tömített, kazettás és hegesztett hőcserélőink könnyen beilleszthetők az elektrolízises gyártósor kívánt pozíciójába. Olyan feladatokhoz, mint a sós előkezelés, nedves klórgáz hűtés, hidrogéngáz hűtés és elektrolit fűtés és hűtés, az Alfa Laval hatalmas tapasztalattal rendelkezik a klór-alkáli folyamatokhoz szállított berendezések terén bárhol a világon.