Vegyipari alapanyag gyártás

Az alapvető vegyianyagok sikeres gyártásához a termelési költségnek alacsonynak kell lennie, miközben a minőség és a hatékonyság következetesen magas. Az Alfa Laval rendelkezik a legnagyobb választékkal a hőcserélők és szeparáló rendszerek területén. A kompakt hőcserélőktől és léghűtéses egységektől kezdve a speciális köpeny-és-cső hőcserélőkig, valamint szeparátorokig és derítőedényekig, a berendezéseinket úgy tervezték, hogy a kemény feladatokat megbízhatóan és költséghatékonyan végezzék.

base chemicals production 640x360

Alapvető vegyianyag gyártás optimalizálása a petrolkémiai iparban

A vegyipari termékek iránti kereslet egyre növekszik részben az emelkedő életszínvonal, részben a különböző csomagolóanyagok, műanyag zacskók és háztartásban használt berendezések, úgymint a hűtőszekrények, gépkocsik iránti egyre nagyobb kereslet miatt. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy egyre nagyobb mértékben használják az alapvető vegyianyagokat, olyanokat például, mint az etilént, propilént, ammóniát/karbamidot, metanolt, butadiént és aromás vegyületeket, amelyeket kőolajból, földgázból, szénből állítanak elő.

Ahhoz, hogy az alapvető vegyianyag gyártásban nagyobb jövedelmezőséget érhessenek el, maximális üzemi hatékonyságra van szükség. Ennek a célnak az eléréséhez az Alfa Laval a megoldások széles skáláját kínálja. Segítünk abban, hogy magas hatékonyságú berendezéseket válasszanak az Önök specifikus követelményeinek megfelelően annak érdekében, hogy csökkenjen az energiafelhasználás és a telepítési költség, miközben az üzem megbízhatósága és termelési mennyisége növekszik. Például az Alfa Laval Compabloc egysége ideális megoldás a propilén gyártásban. Ez a kompakt, magas hatásfokú hőcserélő javítja a gyártási hatékonyságot gyakorlatilag bárhol egy adott helyzetben – akár új, akár már meglévő telepítésről legyen szó.

A hőcserélők nagy választéka mellett az Alfa Laval számos szeparátort kínál, például a kompresszorok kenőolajának tisztítását végző magasfordulatú szeparátorokat, valamint a folyamatban megjelenő hulladékok, vagy szennyvíz mennyiségének csökkentését biztosító dekantereket is.