Polimer és rost gyártás

A polimerek és száltermékek előállítása megkívánja a rosttartalmú folyadékok hatékony kezelését. Ez jelentős követelményeket támaszt a berendezésekkel szemben. Az Alfa Laval WideGap szerelt lemezes hőcserélő, az Alfa Laval Compabloc és az Alfa Laval spirál hőcserélő könnyedén képesek kezelni a szálakat tartalmazó közegeket, maximalizálják a gyártási hatékonyságot és az energia-megtakarítást, miközben minimalizálják a környezeti hatást.

Alfa Laval equipments for industrial polymers and fibres production.

 

Polimerek és száltermékek gyártásának optimalizálása

 

Akár latex, polietilén, polipropilén, polisztirol vagy PVC anyagokat gyárt, az  Alfa Laval rendelkezik azzal a széleskörű szakértelemmel és szolgáltatási körrel, ami a petrolkémia ipar polimer és száltermék gyártási folyamatainak optimalizálásához szükséges.

A szennyeződés lerakódás miatti nem tervezett leállás igen költséged lehet. A folyamat hatékonyságának eltömődés, szűk keresztmetszet, vagy leállás nélkül történő biztosítása érdekében az Alfa Laval WideGap lemezes hőcserélők és kazettás hőcserélők használata ajánlott az erősen szennyeződő alkalmazásokhoz, mint például a szemcséket tartalmazó víz hűtésénél.

Az Alfa Laval WideGap tömített lemezes hőcserélőjét az alkalmazásra szabják a rostokat tartalmazó közeggel történő használathoz. A lemez mintázata, és a hőcserélő kivitelének részletei biztosítják, hogy a rostos közeg simán halad át a hőcserélőn.  Továbbá, az Alfa Laval spirál hőcserélőket gyakran használják olyan magas követelményeket támasztó alkalmazásokban is, ahol a folyadék nagy mennyiségben tartalmaz részecskéket, vagy szálanyagokat.