Finomvegyszer gyártás

Finom és speciális vegyszerek - például ragasztók, gyanták, felületaktív anyagok, polimer adalékok, vízkezelő vegyszerek, stb. előállítása olyan speciális technológiákat igényel, amelyek egyaránt megbízhatók és költséghatékonyak. A nyereségesség fokozása érdekében az Alfa Laval szorosan együttműködik a petrokémiai gyártó vállalatokkal, hogy optimalizálja a hevítési, hűtési, kondenzálási, újrahevítési és hőátadási folyamatokat.

Fine & Specialty chemicals production 640x360

Finom és speciális vegyianyagok gyártásának optimalizálása

 

A finom és speciális vegyszerek gyártása kisebb mennyiségekben történik, nem pedig ömlesztett tömeggyártásban, többnyire konkrétan meghatározott felhasználási célra. Akár felületaktív anyagokat, vízkezelő vegyszereket, növényvédő szereket, polimer adalékokokat, gyantákat, ragasztókat, vitaminokat, vagy más anyagokat gyárt, a hatékony hőátadási folyamatok létfontosságúak a működéshez.


Az Alfa Laval Compabloc, az Alfa Laval spirál hőcserélők, az AlfaVap, AlfaCond, AlfaRex, és AlfaNova egységek specifikusan úgy lettek tervezve, hogy a finom és speciális anyagok gyártásának vegyipari követelményeinek feleljenek meg. Az összes ide tartozó egység kompakt, egyszerűen telepíthető, és egyszerűen karbantartható. Egyaránt csökkentik a költségeket és a helyigényt, miközben fokozzák a hatékonyságot és kihozatalt.  Sőt, az alacsony visszatartott folyadékmennyiségnek köszönhetően ezek az egységek egyértelmű előnnyel rendelkeznek olyan esetekben, amikor veszélyes, korrozív, vagy agresszív anyaggal kell dolgozni.

A finom és speciális vegyi anyagok gyártási kihívásainak megoldása

Az Alfa Laval egyszerre kínálja a legmodernebb berendezéseket és magas szakértelmet. A rotterdami (Hollandia) Hexionon speciális vegyianyag gyártó üzemben a nagy mennyiségű vízben összegyűlt nemkívánatos salakanyagot használják fel a gyártási folyamatban. A komplett párologtató rendszer beépítésével a folyamatba ez a probléma szó szerint elpárolgott a levegőbe, és a termelési kapacitás úgy növekedett, hogy nem állítottak elő hatalmas mennyiségű nemkívánatos salakanyagot.

Finom és speciális vegyianyagok gyártása tételről tételre

Finom és speciális vegyszerek gyártás tételekre bontva gyakori követelmény, ezért a következetesség és a minőség kulcsfontosságú. Az Alfa Laval reflux kondenzátorai, termék hűtői, és köpenyes melegítői/hűtői elvégzik a feladatot, a teljes folyamatban garantálják a minőséget és hatékonyságot.