Salértomsav gyártás

A salétromsav-gyártás szempontjából lényeges a korrózióálló berendezések alkalmazása, melyek esetében maga az anyagköltség is igen jelentős. Az okos, kompakt és rendkívül hatékony kivitelnek köszönhetően az Alfa Laval berendezései a különleges anyagok legjobb felhasználásával optimalizálják az üzem teljesítményét, miközben csökkentik a tőkeköltséget.

Nitric-acid 640x360

 

A gázok hűtése és kondenzálása a salétromsav-üzemekben rendkívül korrozív körülmények között történik. Az ügyfelekkel folytatott szoros együttműködésen keresztül az Alfa Laval az optimális anyagot tudja ajánlani a legtöbb feladathoz és garantálni a berendezés hosszú élettartamát.

Kompakt, tömítésmentes, és teljesen hegesztett szerkezetének köszönhetően, az Alfa Laval Compabloc lézersugárral hegesztett hőcserélői gyakran a legjobb választást jelentik a nehéz kondenzálási feladatok elvégzéséhez.

A hűtési feladatokhoz ajánljuk az Alfa Laval kazettás vagy szerelt lemezes hőcserélőit, az adott hőmérsékletnek, nyomásnak és salétromsav-koncentrációnak megfelelően.

A legnagyobb salétromsav-feldolgozáshoz kapcsolódó hőcserélőkön kívül az Alfa Laval berendezések széles választékát kínálja az üzem közüzemi részlegeiben történő alkalmazásra, ideértve a gőzkondenzálásra használt berendezéseket, a szennyvízkezelő berendezéseket és a kenőolaj tisztítására alkalmazott magas fordulatú szeparátorokat.