NPK műtrágya gyártás

A növekvő költségek, a környezetvédelmi szabályozások és a globális élelmiszerkereslet egyre nagyobb nyomást gyakorol a műtrágyagyártókra a hatékonyság növelése kapcsán. Ezt azonban rendkívül összetett és korróziót okozó folyamatok nehezítik. Függetlenül attól, hogy egyszerű vagy többféle tápanyagot tartalmazó műtrágyákról van-e szó, a gyártók rábízhatják magukat a tartós és korrózióálló Alfa Laval Diabon® szerelt lemezes hőcserélőkre, amelyek élettartama hosszú és növelik a termelékenységet.

NPK 640x360

A hatékonyság növelése az NPK műtrágyák esetében

 

Az NPK műtrágyák gyártása a nitrogén, foszfor és kálium pontosan meghatározott arányban történő keveréséből áll, mely fokozottan korrozív környezetben történik. Az Alfa Laval segít növelni a hasznos üzemidőt, fokozni a hővisszanyerést és megvalósítani a beruházás gyors megtérülését.

Az Alfa Laval Diabon® hőcserélő-termékcsalád egyedülálló grafit lemezekkel rendelkezik, amelynek kiválóak a korrózióálló tulajdonságai. Ellenállnak a legzordabb körülményeknek is, így garantálva a berendezés hosszú élettartamát a maximális üzemidő mellett, valamint a minimális eltömődést és anyagkifáradást.

Kompakt és flexibilis Diabon grafitlemezes hőcserélőink jellemzően csak 40%-át foglalják el annak a helynek, melyet a hasonló köpenyes-csőköteges és szénblokkos hőcserélők igényelnek. Ez értékes helyet szabadít fel és megkönnyíti a zárt terekben történő telepítést, így növelve a meglévő üzem kapacitását.

Efficient Diabon® plate heat exchangers give Belgium fertilizer plant “license to operate”

An old-fashioned open cooling system threatened to leave Tessenderlo Chemie’s potassium sulphate fertilizer plant in Ham, Belgium with hydrochloride-acidcontaminated waste streams that would put the facility’s profitability at risk. Alfa Laval had the solution.

Read the case story