NPK műtrágya gyártás

A növekvő költségek, a környezetvédelmi szabályozások és a globális élelmiszerkereslet egyre nagyobb nyomást gyakorol a műtrágyagyártókra a hatékonyság növelése kapcsán. Ezt azonban rendkívül összetett és korróziót okozó folyamatok nehezítik. Függetlenül attól, hogy egyszerű vagy többféle tápanyagot tartalmazó műtrágyákról van-e szó, a gyártók rábízhatják magukat a tartós és korrózióálló Alfa Laval Diabon® szerelt lemezes hőcserélőkre, amelyek élettartama hosszú és növelik a termelékenységet.

NPK 640x360

A hatékonyság növelése az NPK műtrágyák esetében

 

Az NPK műtrágyák gyártása a nitrogén, foszfor és kálium pontosan meghatározott arányban történő keveréséből áll, mely fokozottan korrozív környezetben történik. Az Alfa Laval segít növelni a hasznos üzemidőt, fokozni a hővisszanyerést és megvalósítani a beruházás gyors megtérülését.

Az Alfa Laval Diabon® hőcserélő-termékcsalád egyedülálló grafit lemezekkel rendelkezik, amelynek kiválóak a korrózióálló tulajdonságai. Ellenállnak a legzordabb körülményeknek is, így garantálva a berendezés hosszú élettartamát a maximális üzemidő mellett, valamint a minimális eltömődést és anyagkifáradást.

Kompakt és flexibilis Diabon grafitlemezes hőcserélőink jellemzően csak 40%-át foglalják el annak a helynek, melyet a hasonló köpenyes-csőköteges és szénblokkos hőcserélők igényelnek. Ez értékes helyet szabadít fel és megkönnyíti a zárt terekben történő telepítést, így növelve a meglévő üzem kapacitását.

Efficient Diabon® plate heat exchangers give Belgium fertilizer plant “license to operate”

An old-fashioned open cooling system threatened to leave Tessenderlo Chemie’s potassium sulphate fertilizer plant in Ham, Belgium with hydrochloric acid contaminated waste streams that would put the facility’s profitability at risk. Alfa Laval had the solution.

Read the case story