Kénsav gyártás FRTZ

A kénsav sikeres gyártásához a folyamat hatékonysága kulcskérdés. A gyártók egyre többször fordulnak az Alfa Lavalhoz, amikor a folyamathoz alkalmas megbízható, korrózióálló hőcserélőket keresnek. Berendezéseink rendkívül jó hőcsere tulajdonsággal rendelkeznek, valamint széleskörű támogatás érhető el hozzájuk az optimális működés biztosítása érdekében. Az Alfa Laval segít javítani az üzem hatékonyságát, csökkenteni a költségeket, és környezetbarátabbá tenni a működést.

Alumina

Kipróbált megoldás a kénsav hatékony gyártására

A kénsav gyártók számára kihívást jelentenek az olyan tényezők, mint energiahatékonyság, költség korlátok és a környezetvédelmi szempontok. Több mint 40 éves tapasztalatával a kénsav gyártás területén, az Alfa Laval segít kezelni ezeket a kihívásokat.

Korrózióálló hőcserélők széles választékát kínáljuk, amelyek hőátadási tulajdonságai kiemelkedők a megkívánt folyamat hatékonyság érdekében. Berendezéseink bizonyítottam ellenállnak a savas üzemekben fennálló mostoha körülményeknek. Az enyhe sav hűtőktől, szárító torony hűtőktől, és a köztes abszorpciós torony hűtőktől kezdve a végső abszorpciós torony hűtőkig, a savtermék hűtőkig, az óleum hűtőkig és óleum hőcserélőkig, az Alfa Laval berendezései kivételes hőcsere hatásfokot biztosítanak a hőátadáshoz, hővisszanyeréshez, és a kénsav termeléssel kapcsolatos egyéb feladatokhoz. Ehhez társulnak még az alacsony telepítési, üzemeltetési, és karbantartási költségekből fakadó előnyök is.

Nagy teljesítményű anyagok

A kénsav rendkívül agresszív üzemi környezetet teremt. Az Alfa Laval sokféle korrózióálló lemezt, valamint szívós, rendkívül rugalmas tömítéseket kínál, amelyek a legnagyobb igénybevételű savas alkalmazásokhoz is megfelelők. Széleskörű szaktudásnkkal segíteni tudunk, hogy azt a megfelelő anyagot válassza ki, ami megfelel a kénsavas munkafolyamathoz, ezzel biztosítva a megbízható működést és elvárt üzemidőt.

Profit a hulladékhő visszanyerésből

A nagyüzemi kénsavtermelés során jelentős mennyiségű hő szabadul fel, ami olyan forrást jelent, amit hasznosítani kell. A világ egyik vezető szakértőjeként a hővisszanyerési technológiában, az Alfa Laval megbízható megoldásokat és hosszú távú iparági szakértelmet kínál fel önnek, hogy segítsen az értékes energia visszanyerésében és kereskedelmi felhasználásában.

Az Alfa Laval szerelt lemezes és kazettás hőcserélőivel visszanyert energia felhasználható kazán tápvíz melegítésére az előmelegítő folyamat során, energiával lehet ellátni vele a szomszédos üzemet, vagy távfűtésre lehet felhasználni az otthonok és városok fűtéséhez. Bármelyiket is választja, minimális befektetéssel maximális megtakarítást tud elérni a hulladékhő hasznosításából, ami hozzásegíti üzemüket a nagyobb nyereséghez.