Foszforsav gyártás FRTZ

A korrózió, az erőforrás-hatékonyság és a szigorú környezetvédelmi előírások olyan kihívások, amelyekkel a foszforsavat gyártó üzemeknek szembe kell nézniük. Az Alfa Laval kiterjedt szakértelmével, berendezéseinek és szolgáltatásainak széles választékával segít a gyártóknak megbirkózni az említett kihívásokkal. Energia-hatékony hőcserélőink segítségével csökkentőek a költségek, javítható a termék-minőség és növelhető a teljesítmény.

Phosphoric acid 640x360px

A foszforsav gyártási folyamatainak optimalizálása

 

A nyers foszfát érc foszforsavvá és kalcium-szulfát-dihidráttá (gipsz) történő alakítása során az erősen korrozív foszforsav, kénsav és gipsz megfelelő kezelésére van szükség, a hűtési, érlelési és a bepárlási szakaszok folyamán.

Az Alfa Laval szerelt lemezes és spirál hőcserélőinek széles választéka növeli a termikus hatékonyságot, miközben a magas fordulatú szeparátorok hatékonyan eltávolítják a szennyeződéseket, például a gipszet, a gyártási folyamatok során.

Boost profits - recycle your energy

Boost profits - recycle your energy:Investments in waste heat recovery are often very profitable. Payback periods are typically less than a year.

Waste heat recovery