Ammónium-nitrát gyártás

Az energiahatékonyság maximalizálása létfontosságú a siker szempontjából. Ez pedig nagyon kis hőmérsékletkülönbségre ad lehetőséget. Az Alfa Laval hőcsere technológiái segítik az ammónium-nitrát gyártókat energiaköltségeik csökkentésében és termelékenységük fokozásában az egész világon.

Ammonium-nitrate 640x340

 

Az Alfa Laval széles körű tapasztalattal, berendezések és szolgáltatások nagy választékával segíti az ammónium-nitrátot gyártó vállalatokat, hogy azok növelhessék üzemi hatékonyságukat és termelékenységüket.

A salétromsav és ammóniagáz semlegesítése révén történő ammónium-nitrát gyártás hatalmas gőzmennyiséget eredményez. Az Alfa Laval rugalmas és megbízható hővisszanyerési technológiái nagyobb szabadságot biztosítanak az üzemtulajdonosok részére annak eldöntése kapcsán, hol alkalmazzák a különböző fűtési és hűtési forrásokat a folyamatban. Berendezésünk lehetővé teszi a feladatok megtervezését akár már 2°C  hőmérsékletkülönbséggel is.

Az evaporációs folyamatokra az Alfa Laval kondenzátorok és bepárlók széles választékát kínálja, amelyek megfelelnek gyakorlatilag bármely működési hőmérséklet követelményeinek. Emellett kulcsrakész bepárló rendszereket ajánl az értékes ammónium-nitrát termék szennyvízből történő visszanyerésére.