Ammónia gyártás

A nyereségesség megtartása érdekében a globális ammónia-gyártó vállalatoknak folyamatosan javítaniuk kell általános energia-hatékonyságukat. Az Alfa Laval a folyamatokhoz kapcsolódó hatalmas szaktudásán és berendezések, valamint szolgáltatások széles választékán keresztül segít optimalizálni az energiaigényes ammónia-folyamatokat, kompakt és kiváló hatékonyságú hőcserélőinek segítségével.

Ammonia production

Az ammónia-gyártás kézben tartása

 

Az ammónia-gyártók az energiafelhasználás csökkentése és a teljesítmény növelése szempontjából is nyugodt szívvel rábízhatják magukat az Alfa Laval szakértelmére, berendezései széles választékára és globális szervizszolgáltatására.

Az Alfa Laval OLMI hőcserélők termékválasztéka többek között megfelel a legkritikusabb magas hőmérsékletű, és magas nyomású ammónia-folyamatok által támasztott követelményeknek is. A termékkínálat magában foglalja a hulladékégető kazánokat, a folyamati gázzal üzemelő fűtőberendezéseket, a gőzgyűjtőket és a kazántápvíz előmelegítőket.

A speciális kialakítású Alfa Laval Packinox betáp/leeresztő hőcserélőt a konverter elé helyezve optimalizálhatja üzemében az ammónia szintézist. A Packinox megemeli a betáplált gáz hőmérsékletét a reaktor szennyvizéből nyert többlet-hő segítségével. A hagyományos köpenyes-csőköteges technológiákhoz képest az Alfa Laval Packinox nemcsak tőke-megtakarítást eredményez a telepítéskor, de csökkenti a működési és fenntartási költségeket, valamint az energiafogyasztást.

Kompakt méretével és páratlan hőátviteli képességével az Alfa Laval Compabloc innovatív lézeres eljárással hegesztett hőcserélő, mely ideális választás lehet kompresszoros köztes hűtőként, illetve az előmelegítés és hőcsere során hővisszanyerőként is alkalmazható.

Az amin részlegen az Alfa Laval Compabloc szerelt lemezes vagy kazettás hőcserélői segíthetnek az energiahatékonyság növelésében az előmelegítés, a hőcsere, a visszaforralás és a kondenzálási feladatok esetében. Az alacsony közeg veszteség csökkenti a szükséges amin mennyiségét, illetve az amin lebomlását.

Az Alfa Laval berendezések széles választékát kínálja az üzem közüzemi részlegeiben történő alkalmazásra, ideértve a szennyvízkezelő berendezéseket és a kenőolaj tisztítására alkalmazott magas fordulatú szeparátorokat.