Napkollektoros fűtés DSHT

A napenergiával történő fűtés alternatívát jelenthet a távfűtésben alkalmazott más energiaforrásokra, például a bio-üzemanyagra, illetve azok kiegészítéseként is alkalmazható. A napenergia meleg vízzé alakításához az Alfa Laval olyan megoldásokat kínál, mint a lemezes hőcserélők, a csapvizes rendszerek és az AlfaPilot multi-energiás vezérlőegység. A használati meleg víz felmelegítésétől egészen a távfűtésig.

Solar thermal 640x360

Megújuló energia

A napkollektor panelekről történő hőátvitel ideális módja a napenergia összegyűjtésének. A nap energiáját egy síkfelület nyeli el, azt követően pedig átadja a hőt egy folyadéknak, mely így hasznosíthatóvá válik akár a használati meleg víz felmelegítésére vagy a radiátorral történő fűtésre.

A napenergia hasznosítása az egész világon

Az Alfa Laval hőcserélői magas hőátadási hatékonyságot biztosítanak, mely szükséges a nap energiájának a hasznosításához. Lemezes hőcserélőinket, csapvizes rendszereinket és az AlfaPilot multi-energiás vezérlőegységeket innovatív alkalmazásokban használják fel, többek között az Ærø nevű dán szigeten telepített, a világ legnagyobb szolár távfűtési rendszerében vagy a pekingi olimpiai faluban a csapvíz napenergiával történő melegítésére. 

Alfa Laval 360° Szerviz portfólió

 

A berendezések kiváló állapotának és teljesítményének megőrzése érdekében az Alfa Laval átfogó szervizszolgáltatásokat kínál.

Lépjen velünk kapcsolatba, hogy együtt találhassunk megoldást a teljesítmény megtartására.