Szabadhűtés (léghűtők) HVCL

A levegőalapú szabad hűtés alacsony hőmérsékletű külső levegőt használ hűtőközegként a víz hűtéséhez. A mechanikus hűtéshez képest ez a megoldás gazdaságos és környezetbarát megoldást jelent a légkondicionálásban és a folyamathűtésben. Megmutatjuk, hogyan használhatók ki a legjobban a szabad hűtés előnyei az egyes alkalmazásokban, és hogyan építhető be a teljes hűtési rendszerbe.

Free cooling air 640x360

Találja meg a megfelelő hűtési kombinációt

A szabad hűtés képes kielégíteni a hűtési igényt az év hidegebb időszakában is, amikor a külső levegő-hőmérséklet a szükséges folyamat-hőmérséklet alá csökken. A levegőalapú megoldások esetében a levegő áthalad egy száraz hűtőn, adiabatikus hűtőn vagy hűtőtornyon, miközben a hőcserélő felé áramlik. Az Alfa Laval az alkalmazásokról szerzett átfogó ismeretei révén egész évben képes megtalálni a szabad hűtés és a hűtőberendezéssel végzett hűtés közötti optimumot. A mechanikus hűtéshez viszonyítva a hűtőberendezés és a szabad hűtés közötti energiaarány 5:1.

Használja ki a szabad hűtés minden előnyét

Az Alfa Laval az egyetlen olyan beszállító, amely adiabatikus hűtő vagy száraz hűtő és gumitömítéses lemezes hőcserélő kombinációját kínálja a levegőalapú száraz hűtőrendszerek központi elemeként. A szabad hűtés maximális kihasználásának kulcsa a hatékony hőcsere. Ezért használják világszerte az Alfa Laval hőcserélőket a levegőalapú szabad hűtési alkalmazásokban.

Driving the future in HVAC

Alfa Laval 360° Szerviz portfólió

 

A berendezések kiváló állapotának és teljesítményének megőrzése érdekében az Alfa Laval átfogó szervizszolgáltatásokat kínál.

Lépjen velünk kapcsolatba, hogy együtt találhassunk megoldást a teljesítmény megtartására.