Szabadhűtés (folyadékhűtők) HVCL

A folyókból, tavakból vagy óceánokból származó vízalapú szabad hűtés lehet a megoldás a gazdaságos, környezetbarát légkondicionálásra és folyamathűtésre. Megmutatjuk, hogyan használhatók ki a legjobban a szabad hűtés előnyei az egyes alkalmazásokban, és hogyan építhető be a teljes hűtési rendszerbe.

Free cooling liquid 640x360

Gazdaságos hűtés

Tavasszal és ősszel a szabad hűtés és a hűtőberendezéssel biztosított hűtés kombinációja használható. Nyáron a hűtőberendezés biztosítja a teljes hűtési igényt, a szabad hűtőforrást pedig a kondenzátor hűtésére használja. Megfelelő szabad hűtőforrásnak számít az eltárolt jég és a hó, illetve a folyók, tavak, óceánok vize vagy a talajvíz.

Kevesebb hűtőközeg és alacsonyabb költségek szabad hűtés esetén

Ha szabad hűtést alkalmaz hűtőforrásként, kevesebb környezetre káros hűtőközeg is elegendő. A szabad hűtéssel egyúttal csökkenthetők a villamosenergia-költségek is; a hűtőberendezés és a szabad hűtés használati költségének aránya 5:1. A villamosenergia-fogyasztás csökkentésének egyúttal jótékony környezeti hatása is van, mivel a villamosenergia-termelés gyakran jár levegőszennyezéssel.

Driving the future in HVAC

Alfa Laval 360° Szerviz portfólió

 

A berendezések kiváló állapotának és teljesítményének megőrzése érdekében az Alfa Laval átfogó szervizszolgáltatásokat kínál.

Lépjen velünk kapcsolatba, hogy együtt találhassunk megoldást a teljesítmény megtartására.