Hőtárolás HVCL

A hőtárolás kompakt és gazdaságos megoldást jelent a hagyományos hűtőberendezésekkel szemben. Az Alfa Laval szerelt lemezes hőcserélők optimális teljesítményt nyújtanak innovatív termikus jégtároló alkalmazásokban szerte a világon.

thermal storage 640x360

Fagyás és olvadás: jégalapú technológia használata

A hőtárolás során jeget halmoznak fel egy adott időszakban, majd pedig egy másik időszakban (a felhasználáskor) felolvasztják azt. A tárolandó jég előállítása többnyire éjszaka történik, mert ilyenkor olcsóbb a villamos áram. Amellett, hogy jelentős energiamegtakarítást biztosít, a jégtárolási megoldás helytakarékos, hiszen általában a hagyományos hűtőrendszerek helyigényének a töredékét foglalja el.

A világ legmagasabb épületének hűtése

Az Alfa Laval a legkorszerűbb technológia alkalmazásával optimalizálja hőcserélőit a különböző hőtárolási megoldásokhoz. Gumitömítéses lemezes hőcserélőinket világszerte használják jégtároló rendszerekben, így például a Föld egyik legkorszerűbb rendszerében, amely a világ legmagasabb épületét, a Burdzs Kalifát hűti Dubaiban.

Driving the future in HVAC

Alfa Laval 360° Szerviz portfólió

 

A berendezések kiváló állapotának és teljesítményének megőrzése érdekében az Alfa Laval átfogó szervizszolgáltatásokat kínál.

Lépjen velünk kapcsolatba, hogy együtt találhassunk megoldást a teljesítmény megtartására.