Medencevíz fűtés

Az Alfa Laval szerelt lemezes hőcserélői és rendszerei energia-hatékony és gazdaságos megoldást jelentenek az úszómedencék közel állandó hőmérsékletének a fenntartására egész évben. Bizonyos beruházások esetén az úszómedencék fűtése beépíthető az Alfa Laval által kínált átfogó megoldásba is.

Swimming pool heating 640x360

A medencék költséghatékony felfűtése

A medence keringtető rendszere és az épület rendes fűtési rendszere közé telepített hőcserélő szétválasztja a köröket és biztosítja a medence fűtését. A lemezes hőcserélők termodinamikai előnyei és alacsony költsége az úszómedencék fűtése kapcsán azt eredményezi, hogy szélesebb körben alkalmazzák őket az említett célra, mint a köpenyes-csőköteges hőcserélőket. Az Alfa Laval AquaPool néven kompakt rendszereket is kínál az újramelegítésre és a medencék vízhőmérsékletének fenntartására.  

A különböző energiaforrások rugalmas felhasználása

Többféle hőforrás használható a medencék felfűtésére, például az épület fűtőrendszeréből származó kapacitásfelesleg. Az olyan megújuló energiaforrások, mint a napenergia vagy a geotermikus energia is nagy lehetőséget jelent, mint energia-hatékony hőforrás. A medence-fűtés integrálható nagyobb beruházásokba is. A mexikói Cancún Palace üdülőhely légkondicionálása és uszodájának felfűtése is az Alfa Laval hőcserélői segítségével történik. A kondenzátorokból leeresztett melegvizet felhasználják a medence vizének ingyenes melegítésére.

Driving the future in HVAC

Alfa Laval 360° Szerviz portfólió

 

A berendezések kiváló állapotának és teljesítményének megőrzése érdekében az Alfa Laval átfogó szervizszolgáltatásokat kínál.

Lépjen velünk kapcsolatba, hogy együtt találhassunk megoldást a teljesítmény megtartására.