Adatközpont hűtés

Az adatközpontokban világszerte több millió szerver termel óriási hőmennyiséget az adatok kezelése és feldolgozása során. A hagyományos szerverhűtési technológiához képest az Alfa Laval csökkenteni tudja a hűtéssel kapcsolatos energiaköltségeket, mert kihasználja a szabad hűtőforrásokat, és olyan innovatív hűtési elveket alkalmaz, mint például a kis sebességű szellőzés, amelynek a piacon a legalacsonyabb az energiahatékonysági mutatója: 1,07 az 1,5-ös piaci átlaggal szemben.

data center cooling640x360

Integrált hűtőrendszerek

Az Alfa Laval a levegő- és vízalapú szabad hűtőrendszerekben használható, gumitömítéses lemezes hőcserélőket, száraz hűtőket, adiabatikus hűtőket és vízszűrőket kínál, valamint különleges kialakítású, kis sebességű ventilációs léghűtőket a szerverek hűtéséhez. Ezek a termékek optimalizált, integrált rendszerekben egymással is kombinálhatók, megfelelve az adatközpont egyedi hűtési igényeinek.

A kis sebességű szellőzésről röviden

A szerverhelyiségen kívül elhelyezett, kis sebességű szellőzéssel működő LSV hűtők jellemzően nyáron egy hűtőre, a hidegebb időszakokban pedig egy szabadhűtő berendezésre csatlakoznak. A levegősebesség csökkentése és az optimális levegőáram fenntartása minimálisra csökkenti a nyomáskülönbséget a fehér térben, így megelőzi az olyan problémákat, mint a „forró pontok” kialakulása. Mivel nincs szükség légkondicionálókra a számítógépes helyiségekben, kevesebb karbantartási munkára van szükség a szerverteremben. Az általunk kínált megoldás a világ adatközpontjainak 1,5-ös átlagértékével szembeni 1,07-es értékkel a legalacsonyabb energiahatékonysági mutatóval (PUE) rendelkezik a piaci megoldások között, így a kis sebességű szellőzés az adatközpont méretétől, típusától és helyétől függően akár 30%-kal is csökkenti a hűtéssel kapcsolatos energiaköltségeket.

Low speed ventilation for data center cooling - Watch the video!

Discover Alfa Laval Abatigo

Find out more about Alfa Lavals closed-chamber adiabatic cooler optimized for different applications to deliver long-term savings in water, energy, chemicals and maintenance time.

Alfa Laval 360° Szerviz portfólió

 

A berendezések kiváló állapotának és teljesítményének megőrzése érdekében az Alfa Laval átfogó szervizszolgáltatásokat kínál.

Lépjen velünk kapcsolatba, hogy együtt találhassunk megoldást a teljesítmény megtartására. 

 

Take the complication out of cooling

Data center cooling equipment and service from Alfa Laval offers advanced solutions that save time, money and make life easier for you.

Find out more 

Redefining adiabatic cooling

Alfa Laval Abatigo pushes the boundaries of innovation to bring in the future’s alternative in cooling with adiabatic technology.

Find out more