Nukleáris energia

Nukleáris erőművekben a fűtés, hűtés, valamint a folyadékok és gázok tisztítása és szeparálása kritikus folyamatok. Az ilyen magas követelményeket támasztó, biztonsági szempontból kritikus iparágak a teljes folyamatot lefedő szakértelmet, sokéves tapasztalatot, valamint megbízható és energiahatékony berendezéseket igényelnek. Több mint 20 országban alkalmazzák az Alfa Laval berendezéseit nukleáris erőművekben, ahol biztonságot, hatékonyságot, gazdaságosságot és hosszú üzemidőt biztosítanak.

Nuclearplant-at night-640x360

A nukleáris energiatermelés optimalizálása

A nukleáris energia alapvető szerepet játszik a világ elektromos ellátásában és az Alfa Laval alapvető szerepet játszik, és megbízható partner a nukleáris energia iparban. Az Alfa Laval igazolhatóan több, mint 50 éve kínál szakértelmet, berendezéseket és szolgáltatásokat a nukleáris erőművek részére az egész világon.

Az Alfa Laval széles termékválasztékot kínál hűtési, fűtési, tisztítási és szeparálási folyamatokra, amelyek maximális befektetés megtérülést biztosítanak a nukleáris erőművek részére. Termékeink a nukleáris üzemeket biztonságosabbá, könnyebben üzemeltethetővé és olcsóbban karbantarthatóvá teszik. Tény, hogy a 30 évvel ezelőtt telepített Alfa Laval lemezes hőcserélők még mindig üzemelnek, kiszolgálják a nagy hatásfokú hűtési folyamatokat, miközben minimális karbantartást igényelnek.

Több mint 20 országban, 150-nél több nukleáris üzemben használnak Alfa Laval berendezéseket a kritikus folyamatokban. Mindegy, hogy nukleáris szigetről, turbina szigetről, vagy kisegítő, illetve kiszolgáló rendszerekről beszélünk, a nukleáris üzemekben használt összes Alfa Laval berendezés eleget tesz a nemzetközi, regionális, és helyi szabvány előírásoknak, miközben biztosítják a hatékony, megbízható, és költséghatékony működést.

Tanúsítva és dokumentálva

Az Alfa Laval termékek magas minősége és gyártási eljárásai nem vesznek el a nukleáris üzemekre vonatkozó szabályok tengerében. Az Alfa Laval megfelel gyakorlatilag az összes érvényes nemzeti és nemzetközi ipari szabványnak. Ennek eredményeként a hőcserélőink és más termékeink előzetes minősítéssel rendelkeznek a nukleáris erőművekben történő felhasználásra világszerte.

A különböző szabványoknak és rendeleteknek történő megfelelés teljes körűen dokumentálva van - ideértve a teszteléseket, vizsgálatokat, minőségbiztosítási eljárásokat, anyag- és komponens követési eljárásokat, és egyebeket.

Függetlenül attól, hogy korszerűsítésről van szó, vagy új üzem építéséről, a nukleáris üzem tulajdonosai bízhatnak az Alfa Laval-ban.

Néhány nukleáris ipari, és más nemzetközi szabvány, aminek az Alfa Laval eleget tesz:
  • ISO 9001 and ISO 14001
  • ASME III. szakasz, N bélyegző
  • ASME III. szakasz, NPT bélyegző
  • 10 CFR 50, B függelék
  • NQA-1
  • RCC-M
  • KTA 1401
  • ASME VIII. szakasz, U bélyegző
  • PED
  • Helyi nukleáris ipari törvények és rendeletek