Energia konverzió

Korszerű hűtést kínálunk alkalmazásához, akár transzformátorokról, akár egyenirányítókról vagy elektromos meghajtásokról van szó. A több évtizedes intenzív termékfejlesztésnek köszönhetően az Alfa Laval nagyteljesítményű, kompakt kialakítású hőcserélőket tud kínálni. Ügyfeleink körébe globális piacvezetők és az energiaátalakítási iparban jól ismert más cégek tartoznak.

power-conversion 640x360

Transzformátorhűtés

Az olaj alacsony hőmérsékletének fenntartásával nagyobb elektromos terhelés érhető el a transzformátorokban állandó jelleggel vagy csúcsterhelési időszakokban. Az Alfa Laval kiváló minőségű hűtési megoldások széles körét kínálja a transzformátorolajak esetében korszerű kialakítású levegő hőcserélőivel (OFAF) és kettős falú lemezes hőcserélőivel (OFWF). A termékek maximális teljesítményt nyújtanak a lehető legkisebb helyigény mellett. A hőcserélők mellett rendkívül hatékony és karbantartást nem igénylő transzformátorolaj-szivattyúkat is szállítunk.

Az AlfaBlue transzformátorolaj-hűtők könnyű és kompakt kialakításúak, mégis ellenállóak a durva feltételekkel szemben. Az OFWF alkalmazások esetében az Alfa Laval kettős falú lemezes hőcserélők az Önnek szükséges kettős védelmet biztosítják.

Egyenirányító hűtése

Az Alfa Laval különböző megoldásokat kínál a folyadékhűtésű egyenirányítókhoz: Levegő, lemezes és fúziós kötésű hőcserélők. A 100%-ban rozsdamentes acélból készült fúziós kötésű AlfaNova különösen a rézmentes környezetekben és ott alkalmazható jól, ahol kevés a hely, és kompakt kialakítás kívánatos.

Frekvenciaváltók hűtése (váltóáramú meghajtások)

Az Alfa Laval széles körű tapasztalattal és know-how-val rendelkezik a meghajtások hűtésében is. A korszerű frekvenciaváltók kompakt kialakítása alapvetően fontos. Az integrált Alfa Laval hőcserélőkkel a kompakt kialakítás nagy hűtési hatásfokkal párosítható. 

A 100%-ban rozsdamentes acélból készült kompakt, fúziós kötésű AlfaNova különösen akkor alkalmazható jól tiszta vízhez, ha kevés a hely.