Hulladék üzemanyag visszanyerés

A hulladék fűtőolaj fűtőolaj, víz és lebegő részecskék energiában potenciálisan gazdag keveréke. Az Alfa Laval PureDry az egyetlen olyan megoldás, amivel ezt a három áramot külön lehet választani, és ezt olyan hatékonyan végzi, hogy a visszanyert olaj fűtőolajként újrahasználható.

Waste fuel recovery 640x360

Újrahasználható fűtőolaj olajos hulladékból

AzAlfa Laval PureDry egy kompakt, rendkívül hatékony hulladékolaj szeparáló rendszer. Amikor motoros áramtermelő berendezésnél a fűtőolaj-hulladékot különválasztják a kenőolaj-hulladéktól, minőségi fűtőolaj nyerhet, ami dízelmotorokban vagy kazánokban használható fel.

A fűtőolaj jelentős mennyiségének visszanyerésével a PureDry lehetővé teszi az erőművek üzemeltetői számára, hogy jelentős bevételeket érjenek el. Emellett gyakorlatilag kiküszöböli az ártalmatlanítandó olajos hulladékot, mivel azt szuperszáraz szilárdanyagokra redukálja. Egyes esetekben az ártalmatlanítás költségeinek megtakarítása még a tüzelőanyag-megtakarításnál is nagyobb.

A bármilyen kényelmes helyre könnyen beszerelhető rendszer megbízható konstrukcióval rendelkezik, aminek csak két fő mozgó alkatrésze van: a külső tartályburkolat és a spirális alakú betét.