Olajos hulladék kezelés

Az erőművekben az olajos hulladék a tüzelőanyagokat és kenőanyagokat alkalmazó folyamatokból származó hulladékolajból, de emellett olajos vízből is áll, amit általában vegyszerek és részecskék is szennyeznek. A víz, olaj és szilárdanyagok elkülönítése védi a környezetet, és visszanyerheti az elveszett tüzelőanyagot.

Oily waste treatment 640x360

Az olajos hulladékáramok felszárítása

Az olajos hulladék többsége víz. A vizet olaj szennyezi, ami a megállapított határértékekre kell tisztítani, mielőtt kiengedhető a környezetbe. De még a szeparátorokból és szűrőkből származó hulladékolaj víztartalma is majdnem 50%. A centrifugális szeparálás az egyetlen módja az összes ilyen típusú olajos hulladék hatékony kezelésének. Az Alfa Laval PureDry használatával minden folyadékcsepp eltávolítható a hulladékolajból. A különválasztott víz, mind minden más olajos víz, ezután Alfa Laval PureBilge használatával tisztítható 5 ppm-nél kisebb olajtartalomig.

Tüzelőanyag és pénz megtakarítás

A víz nem az egyetlen dolog, amit a PureDry ki tud vonni a hulladékolajból. Amikor különálló hulladéktartályok használatosak a tüzelőanyaghoz és kenőolajhoz dízelszerelvényekben, tüzelőanyagként jellemzően az eredetileg elfogyasztott mennyiség akár 1-2%-ának megfelelő minőségi olajat kinyerni újrafelhasználásra. A hulladékolaj mennyiségének 99%-os csökkentésével pénzt is lehet megtakarítani. A víz és az olaj eltávolítása után csak szuperszáraz szilárdanyagok maradnak. Ezért kisebb hulladékolaj-tartályokat kell használni, ami helyet és szerelési költséget takarít meg.