Kapcsolt kör

A hőenergia visszanyerésével és annak akár 10%-kal több elektromos energia termeléséhez való felhasználásával lényegesen csökkenthető a fosszilis tüzelőanyagok fogyasztása. Ez gazdasági megtakarításokat eredményez, de környezeti előnyei is vannak a csökkent CO2 és egyéb kibocsátások formájában.

CombinedCycle640x360 large

Hatékony hőhasznosítás

Az Alfa Laval Aalborg AV-6N egy robosztus és rendkívül hatékony vízcsöves kazán megnagyobbított fűtési felülettel. A speciális kialakítás olyan jellemzőinek köszönhetően, mint az online tisztítás, gyors működés és rezgésállóság, ideális megoldást jelent a maximális hőhasznosításhoz a korszerű, motoralapú kombinált ciklusú erőművekben.

A kazánnak kompakt és rugalmas kialakítása van, ami megkönnyíti a telepítést, több szakaszt/kört tesz lehetővé egy közös burkolatszerkezeten belül. A működés alatti rendkívül hatékony tisztítás maximálisra növeli a hosszú távú teljesítményt, és a motorleállások szükségességének minimálisra csökkentésével növeli az üzem rendelkezésre állását. Természetes keringetés használatos a standard gőzkonfigurációban, ami növeli a megbízhatóságot, biztonságot és energiahatékonyságot.