Hő előállítás a folyamat számára

A kapcsolt hő és villamos energia alkalmazások jelentik a lehető legjobb lehetőségeket a teljes hővisszanyerés hasznosításában, ahol akár 90%-os vagy még nagyobb teljes üzemi hatásfok érhető el. A csökkent üzemanyagfogyasztásból és kibocsátásokból származó előny az, hogy az ilyen típusú teljes kipufogógáz hővisszanyerési rendszerek megtérülési ideje rendkívül rövid, gyakran hónapokban számítható évek helyett.

HeatGeneration640x360 large

Gőz vagy forró víz technológiai felhasználáshoz

Az Alfa Laval Aalborg AV-6N egy robosztus és rendkívül hatékony vízcsöves kazán megnagyobbított fűtési felülettel. A kazánnak kompakt és rugalmas kialakítása van, ami megkönnyíti a beszerelést, ideális módon támogatja a CHP alkalmazásokat, és lehetővé teszi a különböző hővisszanyerés hasznosító körök keverését egyetlen közös burkolatszerkezeten belül. A hővisszanyerés különböző nyomásszinteken tervezhető meg gőztermeléshez, vízmelegítéshez, vagy mindkettőhöz.

Hatásos gőztermelés

Az Alfa Laval Aalborg AV-6N optimálisan használható teljes hővisszanyeréshez. Mivel rendkívül hatékony tisztítást alkalmaz működés közben, ami maximálisra növeli a hosszú távú teljesítményt, a motorleállások szükségességének minimálisra csökkentésével növeli az üzem rendelkezésre állását. Természetes keringetés használatos a standard gőzkonfigurációban, ami növeli a megbízhatóságot, biztonságot és energiahatékonyságot.

Megbízható vízmelegítés

Az alkalmazástól függően az Alfa Laval Aalborg AV-6N/AV-6H (vertikális/horizontális kialakítás) vagy az Alfa Laval Aalborg HW kipufogógáz hővisszanyerő berendezések állnak rendelkezésre a hulladékhő forróvíz-melegítési célokra történő hasznosításához.
Az Alfa Laval Aalborg AV-6H olyan vízmelegítő célokra lett kialakítva, ahol a kompakt kialakítás és a kis üzemi súly előnyben részesített, így ideális megoldás a motor fölötti beszereléseknél, a kazánház második szintjén.