Kipufogó gáz hulladékhő visszanyerés

Napjaink korszerű motorrendszerei jelentősen hatékonyabbak, mint az elődeik. A motoros rendszerek által termelt energia jelentős része teljesítmény helyett inkább hővé alakul. Ennek az energiának az újra befogásával és hasznosításával az Alfa Laval csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a kibocsátásokat egyaránt.

Engine-WHR-640x360

Hulladékból nyereség

A hulladékhő visszanyerése egyedi lehetőséget jelent, ami a működő gazdaságot ugyanúgy segíti, ahogy a környezetet. Mivel a motor üzemanyag-energiájának akár 35%-a hulladékhőként kerül a kipufogógázba, jelentős megtakarításokat lehet elérni az energia visszanyerésekor.

Az Alfa Laval Aalborg hulladékhő hasznosító rendszerek lehetővé teszik a kipufogógáz hulladékhőjének hasznosítását technológiai gőz és forró víz létrehozásához, többlet villamos energia termeléséhez, tüzelőolaj fűtéséhez és/vagy távhűtéshez vagy hűtéshez. A termodinamikai tapasztalataink alapján kapcsolt hőt és villamos energiát tudnak biztosítani, ami valóban növeli a  hatékonyságot.

Jelentős előnyök

Átfogó tudásunk és több évtizedes nemzetközi tapasztalatunk lehetővé teszi, hogy olyan rendszereket tervezzünk és szállítsunk, amelyek maximálisra növelik a gazdasági és környezeti hasznokat. Komplett megoldásokat kínálunk, amelyek nem csak nagy hatékonyságú kipufogógáz hőhasznosító kazánokat tartalmaznak, hanem az összes fő tartozékot és vezérlőrendszert is.

Testreszabott megoldásainkkal jobban tud igazodni saját üzemi igényeihez, ugyanakkor sikerrel küzdhet meg az emelkedő üzemanyagárakkal és a szigorodó környezetvédelmi előírásokkal. Azáltal, hogy csökkenti az üzemanyag-felhasználást és így a költséget, egyúttal saját kibocsátásait is korlátozza.