Kokszoló gáz kibocsátás csökkentés

A belsőégésű motorokból származó kibocsátások csökkentése jelentős környezeti cél. Egészen mostanáig a kipufogógázokra összpontosítottunk többnyire. Ugyanakkor a kartergáz olyan területként került a figyelem központjába, ahol további kibocsátás-csökkentéseket lehet - és kell - elérni.

Crankcase gas emission abatement 640x360

Olaj és részecskék eltávolítása

Az Alfa Laval PureVent radikálisan új megközelítést kínál a kartergáz tisztítására nagyteljesítményű szerelvények esetében. A kifejezetten tengeri dízelmotorokhoz és erőmű generátorokhoz tervezett PureVent nagysebességű centrifugális szeparálást alkalmaz az olajköd és részecskék motor forgattyúházból kibocsátott gázból történő kiválasztásához. Az összegyűjtött olaj akár kenőanyagként keringethető.

A tisztítási hatékonyság akár 99,99% 40 m3/óra kapcitásnál, illetve 98,5% 150 m3/óra kapacitásnál. Ezekkel a nagyon stabil teljesítményértékekkel semmilyen korábban meglevő technológia nem tudja felvenni a versenyt. A hagyományos ciklonok, kondenzedények és szűrők nem tudnak ilyen stabil tisztítási hatékonyságot biztosítani adott karbantartási gyakoriságok mellett.