Károsanyag kibocsátás csökkentés

A motorok kipufogógáz-kibocsátásaira vonatkozó helyi és nemzetközi előírások jelentősen szigorodtak az utóbbi években. Az erőműveket érintő előírások közé tartoznak azok az előírások, amelyek korlátozzák a nitrogén-oxidok (NOx), kén-oxidok (SOx) és részecskék kibocsátásait.

Emission abatement 640x360

Kibocsátásokra vonatkozó előírások betartása

Egyes kibocsátások magában a motorban csökkenthetők. Az NOx-képződés például az égési folyamat optimalizálásával korlátozható. Más kibocsátások leküzdése ugyanakkor nehéz lehet.

Például a SOx kibocsátások a tüzelőanyag kéntartalmának közvetlen eredménye. Amennyiben nincs lehetőség alacsonyabb kéntartalmú tüzelőanyag használatára, az Alfa Laval PureSOx termékhez hasonló gázmosó használata az egyetlen megoldás a SOx kibocsátások korlátozására.

Ugyanígy nem lehet minden részecske kibocsátást az égés optimalizálásával kiküszöbölni. A kartergáz-kibocsátások kezelése például egy olyan említésre méltó terület, ahol fejlesztéseket lehet elérni. Az Alfa Laval PureVent radikálisan új megközelítést kínál a kartergáz tisztítására nagyteljesítményű szerelvények esetében, ami akár 99,9%-os tisztítási hatékonyságot kínál.