Frissvíz előállítás - elpárologtatás

A földön a víz több mint 90%-a tengervíz, és a benne található só és szennyeződések alkalmatlanná teszik a legtöbb célra. Az Alfa Laval gazdaságos sótalanító berendezéseket kínál a tengervíz nagytisztaságú édesvízzé történő átalakításához, aminek alacsony a feloldott szilárdanyag-tartalma.

desalination 640x360

Egyedi három-az-egyben folyamat

Az Alfa Laval AQUA Blue édesvíz-generátor a többi édesvíz-generátor szivattyúzási energiájának csak a felét használja, mivel csak feleannyi tengervízre van szüksége. A desztilláció egyetlen lemezes egységben megy végbe, ami erre a célra készült titánlemezből készül. Az AQUA Blue esetében az úttörő AQUA lemezes technológiát a fejlesztések széles köre egészíti ki, ami megkönnyíti a beszerelést, és egyszerűsíti a működést. Kevés karbantartás szükséges, és a lemezes egység eltolással nyitható, így könnyen elérhető a belső része további szervizterületek nélkül.

Nagy mennyiségű édesvíz-generálás

Az Alfa Laval többhatású lemezes édesvíz-generátor (MEP) nagy mennyiségben tud kiváló minőségű édesvizet generálni háztartási és technikai felhasználáshoz. A motorok hulladékhőjének vagy alacsony nyomású gőz hőforrásként történő felhasználásával a MEP a párologtató/kondenzátor kamrákba épített titánlemezes hőcserélőkkel desztillálja a tengervizet. Mindenegyes MEP egyedi tervezéssel készül egy adott szerelvényhez a legkiválóbb minőségű anyagok felhasználásával, amelyek az optimális folyamattervezés mellett a legnagyobb megbízhatóságot, a legkevesebb állásidőt és a leghosszabb és leggazdaságosabb üzemi élettartamot biztosítják.