Frissvíz előállítás POWR

Számos áramtermelő létesítmény olyan helyen működik, ahol tengervíz áll rendelkezésre, ami a vákuumos desztillációt kedvező alternatívaként biztosítja az édesvíz termeléshez. Az Alfa Laval édesvíz-generátorok kiváló minőségű édesvizet adnak, ami mind technikai célokra, mind további eladásra alkalmas.

Freshwater generation

Friss, új előnyök

Az Alfa Laval az édesvíz tengervízből való kompakt és gazdaságos előállítása terén úttörő munkát végzett. Több mint 50 évvel ezelőtt termikusan meghajtott édesvíz-generátorokat vezettünk be kettős lemezes és tömítéses technológiával. Ezek nem csak kisebbek voltak, mint a csőköteges szerelvények, de sokkal kevésbé érzékenyek is a vízkövesedésre.

Mára továbbfejlesztettük a több hatású koncepciónkat, és egyetlen lemezes egységen belül tettük lehetővé a vákuumos desztillációt. Forradalmi Alfa Laval AQUA Blue édesvíz-generátorunk, ami magában a lemezes egységben tartja a vákuumot, három-az-egyben titánlemezeket tartalmaz, amelyeken a párologtatás, szeparálás és kondenzálás megy végbe.

Energia lehetőségek

A három-az-egyben AQUA lemezes technológia jelentős előnye az a tény, hogy a tengervíz-igényt megfelezi. Ezért kisebb csövek és szivattyúk használhatók, ami azt jelenti, hogy kevesebb kezdeti beruházásra van szükség, könnyebb a beszerelés, és alacsonyabb az energiafogyasztás, ennek köszönhetően pedig csökkennek a CO2 kibocsátások. Az energiahatékonyság azonban aligha korlátozódik az AQUA Blue termékre.

Ahol nagyobb mennyiségű édesvíz szükséges, az Alfa Laval többhatású lemez (MEP) sótalanító berendezésünk jellemzően csak 1,3-3,0 kWh/m3 mennyiséget fogyaszt az optimalizált szivattyúkonfigurációnak és a tengervíz-szivattyún a frekvenciavezérelt motornak köszönhetően. Mind az AQUA Blue, mind a MEP a lehető legalacsonyabb káros fogyasztást kínálja.