Gabona alapú folyamatok

Az Alfa Laval olyan etanol üzemekhez is biztosít berendezéseket , amelyek mindenféle keményítőalapú anyagot, például búzát, kukoricát, rizst, maniókát és cirkot dolgoznak fel. Az Alfa Laval páratlan know-how-ja és technológiai tapasztalata segít Önnek energiát, helyet és pénzt megtakarítani az etanolgyártásban.

Corn 640x380

Előkezelés

Az AlfaLaval WideGap lemezes hőcserélők úgy lettek kialakítva, hogy a lehető legnagyobb hatékonyságot biztosítsák a hűtéshez és hővisszanyeréshez a problémás gabonacefrék esetében, a használt nyersanyagtól függetlenül.

A búzaalapú berendezésekhez gluténszeparáló rendszereink megbízható módszert kínálnak, amellyel további értékek vonhatók ki a folyamatból.

Fermentáció

Az Alfa LavalWideGap megoldások folyamatosan szabályozzák a fermentálás hőmérsékletét akkor is, ha a hűtővíz csak egy fokkal hidegebb, mint a fermentor hőmérséklete. Az Alfa Laval tartálytisztító berendezések a fermentor gyors, megbízható tisztítását biztosítják, és javítják mind a hozamokat, mind a megbízhatóságot.

Desztillálás/dehidratálás

A rendkívül kompakt Alfa Laval hőcserélők megkönnyítik a telepítést, és hatékonyabban használják ki a helyet. Az újraforralók még kisebb hőmérsékleteltérések mellett teszik lehetővé a működést, így tovább optimalizálják az energiahatékonyságot gyengébb minőségű hőforrások használatával.

Az Alfa Laval rugalmas tömítésű hőcserélők a legtartósabb berendezések a nyomásingadozáson alapuló dehidratálásban, ahol az anyagfáradás gyakori jelenség.

Cefre

Az Alfa Laval dekanter centrifugák és lemezes bepárlók maximális hasznos üzemi időt és minimális karbantartást biztosítanak a cefre víztelenítés és sűrítés alatt.

Az Alfa Laval AlfaFlash kényszerkeringetésű lecsapatásos bepárlókkal nagy koncentrációk érhetők el a lehető leghatékonyabb módon. Az Alfa Laval dekanter centrifugák kiváló szeparálást biztosítanak a lehető legalacsonyabb fogyasztás mellett a “power plate” technológiának köszönhetően.

Az Alfa Laval nagysebességű szeparátorokkal értékes gabonaolaj nyerhető ki a két bepárlási lépés között.

Alfa Laval membránok használatosak a bepárlás során keletkező kondenzátum kezeléséhez.