Cukor alapú folyamatok

Az Alfa Laval évek óta segít a cukoripari vevőknek a folyamataik optimalizálásában. A cukoralapú etanolgyártáshoz kifejlesztett technológiáink mögött többgenerációs know-how áll.

Cane 640x360

Előkezelés

A fermentációhoz a lét cukorrépából vagy cukornádból nyerik. Alfa Laval WideGap lemezes hőcserélőkkel el lehet eltávolítani a nem-cukor anyagokat és rostokat a nyers léből.

Fermentáció

A fermentáció során az élesztő a cukrot etanollá alakítja. Alfa Laval WideGap lemezes hőcserélők eltávolítják a létrejött többlethőt, biztosítva az ideális hőmérsékletű fermentációt. A maximális hozam érdekében az Alfa Laval szeparátorok különválasztják az élesztőt a sörtől fermentálás után. Az Alfa Laval tartálytisztító berendezések a fermentor gyors, megbízható tisztítását biztosítják, és javítják mind a hozamokat, mind pedig a megbízhatóságot.

Desztillálás/dehidratálás

A rendkívül kompakt Alfa Laval hőcserélők megkönnyítik a telepítést, és hatékonyabban használják ki a helyet. Az újraforralók még kisebb hőmérsékleteltérések mellett teszik lehetővé a működést, így tovább optimalizálják az energiahatékonyságot gyengébb minőségű hőforrások használatával.

Az Alfa Laval rugalmas tömítésű hőcserélők a legtartósabb berendezések a nyomásingadozáson alapuló dehidratálásban, ahol az anyagfáradás gyakori jelenség.

Seprő

Az Alfa Laval bepárlók kompakt megoldást kínálnak a seprő sűrítéshez. Az AlfaFlash kényszerkeringetésű lecsapatásos bepárlókkal nagy koncentrációk érhetők el a lehető leghatékonyabb módon, így csökkennek a tisztítási igények. Alfa Laval membránok használatosak a bepárlás során keletkező kondenzátum kezeléséhez.