Joghurt és egyéb tejkultúrák gyártása

A joghurt és a tejkultúrás italok a világ tejtermék-fogyasztásának kb. 20%-át teszik ki. Ez egy olyan termékkategória, ami magas igényeket támaszt a higiénikus feldolgozással és a hőátvitel teljesítményével szemben. Ezeket a tejtermékeket jellemzően folyamatos, szakaszos eljárásokban készítik, ahol a hatékony átváltások alapvetően fontosak. Az Alfa Laval higiéniai komponensekből álló kínálata segíti a feldolgozókat abban, hogy hatékony tejipari gyártási eljárásokat alakítsanak ki a legmagasabb s

Yoghurt-and-cultured-milk-processing

A joghurt és tejkultúra-feldolgozás élén

A tej joghurttá és tejkultúrás termékké való fermentálásnak régi hagyománya van, de valaha ez egy egyszerű folyamat volt. Ugyanakkor napjaink ipari eljárásai sokkal összetettebbek, és több kihívással járnak. A komoly a fogyasztói kereslet miatt jelentősen megnőtt a tételek nagysága, illetve a termékek fajtáinak és ízeinek kínálata.   Az üzem termelékenysége érdekében több szempontot kell figyelembe venni, az összetevők kíméletes kezelésétől kezdve, hogy jobb legyen az íz, a szerkezet, aroma, megjelenés és eltarthatóság, a higiénián keresztül az energiahatékonyságig és üzemoptimalizálásig.

Az Alfa Laval jelentős ismeretekkel és tapasztalattal, illetve a higiéniai, könnyen tisztítható berendezések széles kínálatával rendelkezik joghurt- és tejkultúrafeldolgozáshoz. A gondosan megtervezett Alfa Laval hőcserélők precízen szabályozott hőmérsékleteket biztosítanak a fermentációs eljárás optimális hőmérséklete érdekében, ugyanakkor energiatakarékos szivattyúink és keverőgépeink kíméletesen tudnak nagy mennyiségű fermentált tejet nagyon alacsony nyírási feszültség mellett keverni. Ez lehetővé teszi a joghurt- és tejkultúragyártók számára, hogy a lehető legjobban kihasználhassák a nyersanyagokat, energiát takarítsanak meg, és minimálisra csökkentsék a szennyeződés veszélyét, miközben teljes nyugalmat élvezhetnek.

Miért válassza az Alfa Lavalt?

  • Bizonyított megbízhatóság 
  • A higiéniai komponensekből álló komplett kínálatunk a sikerhez szükséges innovációt, rugalmasságot és hatékonyságot támogatja.

Szakcikkek (angol nyelven)

near Hírlevél

Értesüljön a legfrissebb fenntarthatósági hírekről és lehetőségekről a higiénikus áramlástechnikához kapcsolódóan.

Bővebben (angol nyelvű oldal)

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Alkatrész katalógus

Alkatrész katalógus - legfrissebb online változat 

Alfa Laval alkatrészek

Brochure: At the heart of dairy

Hygienic equipment brochures

Alfa Laval brochures with hygienic equipmentFind the information you need about our equipment for hygienic use.

Heat exchangers 

Pumps 

Membranes  

Tank equipment 

Tubes and fittings 

Valves and automation 

Termék animációk

Nézze meg termék animációs oldalunkat és ismerje meg berendezéseink felépítését és működését közelebbről. 

Nézze meg az animációkat (angol nyelvű oldal)