Búza alapú keményítő gyártás

A búza az egész világon egyre népszerűbb keményítőforrás, mivel enyhébb éghajlaton könnyen elérhető, és egy értékes fehérje-frakciót - az úgynevezett vitális glutént - tartalmaz. Széleskörben használatos emberi fogyasztásra. A búzakeményítő előállításához alkalmazott Alfa Laval folyamatok és termékek alacsony víz- és energiafogyasztást, könnyű szabályozhatóságot és magas termelékenységet eredményez. Az Alfa Laval berendezések segítségével Ön fokozhatja teljesítményét, és minimálisra csökkenthet

Wheat processing 640x360

A búza alkotórészeinek háromfázisú  szétválasztása

A nagy kapacitásnak, a kompakt kialakításnak, az alacsony energiafogyasztásnak és a nagyfokú megbízhatóságnak köszönhetően az Alfa Laval STNX háromfázisú dekanter centrifugák ideális választásnak bizonyulnak a glutén, a keményítő és a pentozánok szétválasztásához.

Kíméletes termékkezelést és jól agglomerált glutén előállítását biztosítják,  amely megalapozza a nagyobb hatékonyságot bármely további feldolgozási folyamathoz. A nyitott kifolyású kialakítás kevéssé érzékennyé teszi ezeket a dekanter centrifugákat az áramlási sebesség és a lisztminőség változásaival szemben.

B osztályú keményítő víztelenítése

A B osztályú keményítő dekanter centrifugával végzett víztelenítése 40-44% szárazanyag-tartalmú keményítőt eredményez - ez durván kétszerese a nagysebességű szeparátorral elérhető szárazanyag-tartalomnak.

A nagyobb hatásfokú víztelenítés kisebb energiafelhasználást eredményez a szárítási fázisban, és azt jelenti, hogy több vizet lehet újra felhasználni a folyamatban. A dekanter centrifugából származó túlfolyó víz ugyanolyan magas minőségű, mint  amilyen egy nagysebességű szeparátorból távozik.

Rostok eltávolítása

A rostok hatékony eltávolítása kúpos szűrőlekosaras centrifuga segítségével történik. Az egyes szűrő centrifugák az alábbi részekből állnak: szűrőlemezekkel ellátott forgó kúpos kosár, egy fúvókasor, amely folyamatosan permetez mosóvizet a kúpos szűrőben levő massza rétegre; a burkolat, amelynek fúvókái biztosítják a szűrő „visszamosását” és a burkolat tisztítását; illetve a meghajtó egység.

Klarifikáció

A kívánt kapacitástól függően az Alfa Laval nagysebességű szeparátorokat vagy hidrociklonokat tud szállítani a keményítősűrítésbőL, származó technológiai víz klarifikálásához.

Keményítő-mosás

Keményítő-mosó rendszereinket nagy teljesítmény és megbízható működés jellemzi. A kiváló minőségű anyagoknak és az alacsony tűréshatároknak köszönhetően az Alfa Laval hidrociklonjai hatékony mosást és a végtermékben igen alacsony mennyiségű szennyező anyagot eredményeznek.

Elfolyó víz bepárlása

A búzafeldolgozásból származó elfolyó víz bepárlására szolgáló rendszereink alapját az Alfa Flash technológia képezi, amely kompakt kialakítást és energiahatékonyságot tesz lehetővé. A nagy áramlási sebesség és a turbulencia minimálisra csökkenti az eltömődés kockázatát. A meglévő bepárló rendszerekben a gőzfogyasztás 50%-kal csökkenthető, ha a rendszert egy további, Alfa Laval technológián alapuló funkcióval egészítik ki. Az ilyen jellegű beruházásnál a megtérülési idő gyakran kevesebb mint egy év.

Melegítés és hűtés

Az Alfa Laval tömített és hegesztett lemezes hőcserélők széles skáláját forgalmazza, amelyeket nagy termikus hatékonyság, kompakt kialakítás, hosszú hasznos üzemidő és alacsony karbantartási költség jellemez. Könnyen növelheti az Alfa Laval tömített lemezes hőcserélők kapacitását, ha egy későbbi fázisban  további lemezeket ad hozzá a rendszerhez.