Cukorrépa feldolgozás

A cukorgyártás és -finomítás a különböző cukortartalmú léáramok felé és felől zajló folyamatos hőátadást igényel - már az első nyerslé fázistól kezdve egészen a végleges melaszig. Ha több hőt nyer vissza munkafolyamataiból, akkor kevesebb energiát használ fel, és a termelési költségek csökkennek.

Beet processing 640x360

Az Alfa Laval fejlett megoldásokat kínál a nyerslé, a mésztejjel kezelt levek és egyéb rosttartalmú folyadékok melegítésére, a tisztított lé melegítésére, szirupok, melaszok és más, nagy viszkozitású folyadékok melegítésére és hűtésére, valamint bepárlásra és kondenzálásra.

Nyerslé, mésztejjel kezelt levek és egyéb rosttartalmú folyadékok

Azáltal, hogy segít több hőt újrahasznosítani, az Alfa Laval hozzájárul az energiahatékonyság növeléséhez az Ön cukorgyártó üzemében. A rostokat tartalmazó folyadékok esetében az Alfa Laval WideGap lemezes hőcserélők különösen hatékonyak.

Fűtőközegként folyadék, gőz vagy alacsony nyomású gőz használható. A vákumtartályból származó gőzt vagy a legutolsó elpárologtatási ciklusból származó gőzt hagyományosan hulladékhőnek tekintik, de a WideGap hőcserélő hasznosítja ezt az energiát. Ezáltal értékesebb hőforrásokat takarít meg egyéb feladatok számára, például elektromos áram termelésére, amely azután betáplálható az országos hálózatba, vagy  forróvíz előállításához a helyi távfűtési rendszerben való felhasználásra.

Tisztított lé

A tisztított lé melegítésének hatékony módja a standard Alfa Laval lemezes hőcserélők alkalmazása, melynek révén a lecsapolt gőz vagy az elpárologtató egységekből származó kondenzátum hőforrásként hasznosítható.

Így csökken az energiafelhasználás, és maximálisra emelhető a bepárlók kapacitása.

Bepárlás

A cukorrépa malmokban az AlfaVap lemezes bepárló telepítésével növelhető a meglévő Robert bepárlók teljesítménye. Az AlfaVap kis súlyú, kompakt és sokoldalú kialakításának köszönhetően gyakorlatilag bárhová felszerelhető egy, már meglévő berendezés lepárlási kapacitásának növelésére. A kapacitástól függően az AlfaVap egységek komplett bepárló rendszerként is használhatók.

Szirupok, melaszok és egyéb nagy viszkozitású folyadékok

Az Alfa Laval standard lemezes hőcserélői alkalmasak nagy viszkozitású folyadékok hatékony melegítésére és hűtésére. Emellett erős forgóbütykös szivattyúkat is szállítunk, amelyek akkor is tartósak, ha kristályokat tartalmazó dörzshatású közegeket kell kezelni.

Kondenzáció

A vákumkondenzátorként ideális AlfaCond lemezes hőcserélő a kondenzátumot a hűtőközegtől elkülönítve kezeli. Mivel a hulladékvíz kezelésére vonatkozó szabályok egyre szigorúbbak, az AlfaCond ideális opció az olyan létesítmények esetében, ahol eddig hagyományosan a barometrikus kondenzátorokat választották.

Cukorgyártás GYIK

Milyen kérdéseket tesznek fel Ügyfeleink a leggyakrabban? Némelyik válasz meg fogja lepni Önt.

 Gyakran Ismételt Kérdések (angol nyelvű anyag)