Cukorfinomítás
Az Alfa Laval fejlett megoldásokat kínál a cukortartalmú folyadékok melegítésére; szirupok, melaszok és más, nagy viszkozitású folyadékok melegítésére és hűtésére; a cukorderítő tartály alján lévő cukoriszap víztelenítésére, valamint lepárlásra és kondenzálásra.
Cukortartalmú folyadékok
A standard Alfa Laval lemezes hőcserélők mindenféle típusú cukortartalmú folyadék melegítésére alkalmasak. A nyerscukorból származó rostmaradékokat tartalmazó folyadékok esetében a WideGap lemezes hőcserélők különösen hatékony megoldást jelentenek.
Szirupok, melaszok és egyéb nagy viszkozitású folyadékok
A standard Alfa Laval lemezes hőcserélők hatékonyan alkalmazhatók a nagy viszkozitású folyadékok fűtésére és hűtésére is. Emellett robosztus, forgóbütykös szivattyúkat is szállítunk, amelyek akkor is tartósak, ha kristályokat tartalmazó dörzshatású közegeket kell kezelni.
Elpárologtatás
A cukorfinomítók esetében az Alfa Laval a legkülönfélébb opciókat kínálja, mely lehet egyetlen, önmagában működő AlfaVap berendezés, vagy akár egy komplett, teljeskörűen megtervezett elpárologtató rendszer.
Az AlfaVap elpárologtatóban a cukorlé tartózkodási ideje lényegesen kisebb, ami csökkenti az elszíneződést, és jobb termékminőséget biztosít.
Kondenzáció
A vákumkondenzátorként ideális AlfaCond lemezes hőcserélő a kondenzátumot a hűtőközegtől elkülönítve kezeli. Egy cukorfinomító esetében ez különösen előnyös, mivel a kondenzátum járulékos hűtés nélkül vezethető vissza a finomító elülső végébe. Ezen felül a hűtővíz megóvható a cukormaradékok okozta szennyeződéstől, így minimálisra csökken a hűtővíz kezelésének szükségessége.
Cukorsalak
A nyerscukor-derítőből származó cukorsalak víztelenítéséhez dekanter centrifugákat lehet használni, miáltal csökken a cukorveszteség, több víz takarítható meg, és csökkennek az ártalmatlanítással kapcsolatos problémák.
Cukorgyártás GYIK
Milyen kérdéseket tesznek fel Ügyfeleink a leggyakrabban? Némelyik válasz meg fogja lepni Önt.
Letölthető dokumentumok
(angol nyelvű anyagok)