Cukorfinomítás

Az Alfa Laval fejlett megoldásokat kínál a cukortartalmú folyadékok melegítésére; szirupok, melaszok és más, nagy viszkozitású folyadékok melegítésére és hűtésére; a cukorderítő tartály alján lévő cukoriszap víztelenítésére, valamint lepárlásra és kondenzálásra.

Sugar refining

Cukortartalmú folyadékok

A standard Alfa Laval lemezes hőcserélők mindenféle típusú cukortartalmú folyadék melegítésére alkalmasak. A nyerscukorból származó rostmaradékokat tartalmazó folyadékok esetében a WideGap lemezes hőcserélők különösen hatékony megoldást jelentenek.

Szirupok, melaszok és egyéb nagy viszkozitású folyadékok

A standard Alfa Laval lemezes hőcserélők hatékonyan alkalmazhatók  a nagy viszkozitású folyadékok fűtésére és hűtésére is. Emellett robosztus, forgóbütykös szivattyúkat is szállítunk, amelyek akkor is tartósak, ha kristályokat tartalmazó dörzshatású közegeket kell kezelni.

Elpárologtatás

A cukorfinomítók esetében az Alfa Laval a legkülönfélébb opciókat kínálja, mely lehet egyetlen, önmagában működő AlfaVap berendezés, vagy akár  egy komplett, teljeskörűen megtervezett elpárologtató rendszer.

Az AlfaVap elpárologtatóban a cukorlé tartózkodási ideje lényegesen kisebb, ami csökkenti az elszíneződést, és jobb termékminőséget biztosít.

Kondenzáció

A vákumkondenzátorként ideális AlfaCond lemezes hőcserélő a kondenzátumot a hűtőközegtől elkülönítve kezeli. Egy cukorfinomító esetében ez különösen előnyös, mivel a kondenzátum járulékos hűtés nélkül vezethető vissza a finomító elülső végébe. Ezen felül a hűtővíz megóvható a cukormaradékok okozta szennyeződéstől, így minimálisra csökken a hűtővíz kezelésének szükségessége.

Cukorsalak

A nyerscukor-derítőből származó cukorsalak víztelenítéséhez dekanter centrifugákat lehet használni, miáltal csökken a cukorveszteség, több víz takarítható meg, és csökkennek az ártalmatlanítással kapcsolatos problémák.

Cukorgyártás GYIK

Milyen kérdéseket tesznek fel Ügyfeleink a leggyakrabban? Némelyik válasz meg fogja lepni Önt.

 Gyakran Ismételt Kérdések (angol nyelvű anyag)