Kávé- és tea gyártás

A kávé és a tea népszerűsége ugrásszerűen növekszik az egész világon. Az új kényelmi termékekre - mint például az azonnal fogyasztható üdítőitalokra, fagyasztott turmixokra és gyorsan oldódó termékekre vonatkozó, növekvő igény - szinte határtalan számú kereskedelmi lehetőséget rejt magában. A fogyasztásra kész kávé- és teatermékek előállításának nélkülözhetetlen eleme a folyadékok és a szilárd anyagok higiénikus szétválasztása; ez csak egy azok közül az eljárások közül, amelyekhez az Alfa Laval

Coffee and tea production 640x360

Az Alfa Laval termékei és rendszerei segítségével a hagyományos tea- és kávé-alapú italok úgy alakíthatók át tömegpiaci kényelmi termékké, hogy közben megőrizhető az íz, a természetes aromák, és számos egyéb finom összetevő, amelyek a termék ízét, minőségét és egyediségét biztosítják.

A tea- és kávé-alapú termékek előállítása során leggyakrabban használt Alfa Laval rendszerek:

  • AlfaNova és Compabloc hőcserélők túlhevített víz előállításához
  • Foodec dekanter centrifugák a visszamaradt szárazanyag víztelenítéséhez, és a tea-/kávé-kivonat visszanyeréséhez
  • Clara lemezes centrifugák a tea-/kávé-kivonat derítéséhez
  • Lemezes hőcserélők a melegítési/hűtési feladatok széles tartományához
  • ViscoLine csőköteges hőcserélők melegítéshez/hűtéshez
  • Contherm kapartfalú hőcserélők nagy viszkozitású folyadékok fagyasztásához
  • Reverz ozmózison alapuló membránszűrő rendszerek a tea-/kávé-kivonat előzetes sűrítéséhez
  • AlfaVap kazettás elpárologtatók a tea-/kávé-kivonat sűrítéséhez

"Zsák a dobozban" aszeptikus töltők a vendéglátásban széles körben használt, fogyasztásra kész italokhoz és kivonatokhoz