Citrusfélék feldolgozás

A gyümölcslevek előállításának sikere attól függ, hogy megtalálja-e a kritikus egyensúlyt egyrészről a megfelelő külső, íz és állag, másrészről az egészségügyi és biztonsági szempontok, illetve az előállítási költségek között. Az Alfa Laval berendezései, rendszerei és szolgáltatásai hozzájárulnak ahhoz, hogy vásárlóink bizonyos műveletek során minden citrusfeldolgozó üzemben elérjék ezt az egyensúlyt.

Citrus 640x360

Narancsfélék szeparálása, sűrítése és pasztőrözése

Ha narancslevet készít, a Foodec dekanter centrifugákkal ideális módon távolíthatja el a gyümölcsvelőt az extrakció után. Ugyanakkor az Alfa Laval különböző típusú és kapacitású lemezes szeparátorai széles körben használatosak tükrösítésre  vagy a gyümölcsvelő kinyerésére szűretlen gyümölcslevek esetében.

Hermetikus szeparálás

Citromlé készítésénél gyakran lesz magas citrusolaj aránya a citromlében. Az ilyen olajszinteket legjobban centrifugális szeparálással lehet csökkenteni a citromlé minőségének veszélyeztetése nélkül. Ez egy rendkívül kényes művelet, mivel az olaj mennyisége igen csekély.

Az Alfa Laval hermetikus szeparátorok hatékonyan és megbízható módon tudják ezt az olajat eltávolítani a hermetikus dob nagyon finom termék kezelésének köszönhetően.

Narancsfélék pasztőrözése

A kompakt, termikusan hatékony Alfa Laval hőcserélő technológiát szintén széles körben alkalmazzák a nem sűrítményből készült (akár nagy gyümölcsvelő-tartalmú) gyümölcslevek lehető legkíméletesebb kezelésére a hőmérsékletek beszabályozásakor. Ezek az Alfa Laval berendezések a pasztőrözés során is használatosak, amikor inaktiválják a gyümölcslében jelenlevő enzimeket, és mikrobiológiailag stabillá teszik a gyümölcslét.

Aroma és olaj kivonása

A gyümölcslé-feldolgozás mellett a narancsfélékből nagyértékű olaj és aromák is kivonhatók. Az Alfa Laval korszerű,  olajkivonásra alkalmas berendezéseket is tud Önnek szállítani, amelyek tiszta héjolajjá dolgozzák fel a finom olajemulziókat.