Bor és desztillált alkohol készítés

Az Alfa Laval a technológiák, megoldások és berendezések széles körét kínálja, amelyekre a borkészítő cégek és szeszgyárak világszerte számíthatnak műveleteik során. Ide tartozik az extrakció, a sűrítés bepárlással, a termovinifikálás és a hőkezelés több típusa, a keresztáramlásos szűrés, a sterilezés, a melegítés és a hűtés, illetve a visszanyerés és tisztítás centrifugális szeparálással. Emellett megoldásokat b iztosítunk folyadékkezeléshez, keveréshez és tartálytisztításhoz, illetve töltéshez

Wine and distilled alcoholic beverages production 640x360

A kényes egyensúly

A bor és a desztillált italok gyártása gyakran iparosított folyamat, amelynek során szükség van szakértelemre és kifinomult hozzáértésre, és mindez egyszerre szükséges. Az olyan megoldások kínálása, amelyek egyformán vonzóak mindazok számára, akik az Ön termékének sikeréhez hozzájárulnak, jelentős sokoldalúságot eredményeznek.

Az Alfa Laval a technológiák, megoldások és berendezések széles körét kínálja, amelyek lehetővé teszik a cégek számára, hogy teljes mértékben kézben tartsák a dolgokat, valamint maximális rugalmasságot, skálázhatóságot és megbízhatóságot, energiahatékonyságot és hosszú üzemi időt érjenek el. Továbbá segítenek, hogy a befektetésük a berendezés hosszú élettartama alatt kivételes mértékben térüljön meg.

Az Alfa Laval számos megoldást kínál a bor- és szőlőlé-ipar számára, így termovinifikáló modulokat, gyümölcslé extrakciós berendezéseket, folyamatos borkősavas stabilizálást, bepárló rendszereket a gyümölcslé sűrítéshez, pasztőröket és sterilező rendszereket, nagysebességű centrifugákat a derítéshez és fényezéshez, illetve egyéb berendezéseket. Ezek a speciális elrendezések mindig úgy vannak kialakítva, hogy segítsék az energiahatékonyság növelését, illetve a környezeti hatások csökkentését.

Whisky- és vodkagyártás esetén az Alfa Laval hőcserélőket kínál, köztük péphűtőket, fermentáló hűtőket, etanol kondenzátorokat és újraforralókat, illetve dekanter centrifugákat és bepárlókat a cefresűrítéshez.

Alfa Laval megoldások:

•Mindenféle hőcserélő energiatakarékos hőátvitelhez

•Fűtő/hűtő és pasztőröző rendszerek

•Membránszűrőrendszerek

•Folyadékkezelő, áramlástechnikai eszközök

•Centrifugális szeparáló technológiák – beleértve a dekanter centifugákat és a függőleges tengelyű centrifugákat

•Rendszerek folyadékok és porok keveréséhez

•Kulcsfontosságú rendszerek tartályokba való beszereléshez, beleértve a tartálytisztító berendezéseket

•Bag-in-box töltő és csomagoló rendszerek

•Kazánok

•Speciális hulladékkezelési megoldások.