Magolaj gyártás | Alfa Laval

Magolaj gyártás

Az Alfa Laval a világ számos pontján nyújt támogatást a magolaj feldolgozási folyamatokban hőátviteli berendezések átfogó választékával. A termikus energiát a leghatékonyabb módon felhasználva csökkenti az üzemeltetési költségeket. A közvetlen kibocsátások, valamint a közvetett CO2-ekvivalensek csökkentése révén javítja a környezeti profilt is mindenfajta magolaj feldolgozási folyamatban.

Seed oil processing

Tiszta gondolkodás

A magolajok kereskedelmi célú feldolgozása során rendszerint kémiai vagy fizikai finomításra is sor kerül.

Minden zsír és olaj tartalmaz nyálkát vagy nyálkaszerű anyagot. Ezeket mindenképp el kell távolítani, mert hajlamosak problémás emulziók képzésére, jelentős olajveszteségeket okozva.

A SoftColumn előnyei

A magolaj feldolgozási folyamatok kapcsán egyre növekszik az érdeklődés az Alfa Laval cég áttörést jelentő, folyamatos szagtalanítást biztosító SoftColumn technológiája iránt. Ennek a szabadalommal védett innovációnak a lényege, hogy vékonyfilmes technológiát alkalmaz azoknak az illóanyagoknak az eltávolítására, amelyek hátrányosan befolyásolhatják az étkezési olajok ízét, illatát és stabilitását.

Ezek magasabb gőznyomással rendelkeznek, mint maga az olaj. A SoftColumn berendezés ezért képes alacsonyabb hőmérsékleten, kevesebb gőz felhasználása mellett eltávolítani ezeket a szennyeződéseket, mint a jelenleg rendelkezésre álló bármely egyéb technológia.