Zsírvonali feldolgozás

Az Alfa Laval piacvezető specialistaként kivételes know-how-t és egyúttal fejlett technológiát kínál ahhoz, hogy étkezési fehérje-összetevőket és zsírokat lehessen kivonni húsfeldolgozási melléktermékek egész sorából. Ide tartozik az a feldolgozó rendszer, amely étkezési célú termékek gyártására alkalmas, beleértve az étkezési zsírokat, kollagén- és zselatin-kivonatokat, vérplazmát, húsleveseket/leveseket, valamint a csökkentett zsírtartalmú húsokat.

Greave and meal and fat processing 640x360

A folyamatos nedves feldolgozásra és tepertő-zsírtalanításra szánt termékeken és rendszereken felül az Alfa Laval jelentős tapasztalattal rendelkezik olyan gyártósorok tervezésében, amelyek segítségével a vágóhídi melléktermékekből hús-alaplé nyerhető ki.

Az Alfa Laval szeparációs technológiáját kiterjedten használják a zselatinnak szánt csont- és bőrszövetek előzetes feldolgozására és zsírtalanítására.

Vörös húsok zsírtalanítására alkalmas rendszerek

Az Alfa Laval Contherm kapartfaló hőcserélői és dekanter centrifugái olyan gyártósorok elemeit alkotják, amelyek csökkentett zsírtartalmú húskészítmények - például sovány húsok és darált, formázott marhahús-készítmények - előállítására vagy a szárnyashúsok zsírtalanítására alkalmasak.

A zsíros darált húst - legyen az szárnyas-, marha- vagy disznóhús - gyorsan temperálják Contherm kapartfalú hőcserélőkkel a fehérjék denaturálása nélkül kiolvasztva a zsír nagy részét. Ezután egy dekanter centrufga alkalmazásával eltávolítják a felesleges zsírt. A darálthúst ezt követően azonnal lehűtik egy második Contherm-rendszer segítségével. Az eredmény egy alacsony zsírtartalmú húskészítmény, amely megőriz magában minden ízt és funkcionalitást - ez olyan tulajdonság, amelyet nagyra értékelnek számos húsféle esetében, beleértve a burgereket és csirke-nuggets-eket.

Étkezési zsírok

A húsfeldolgozó vállalatok számára fontos, hogy a zsírszövetek számos fajtájából kinyerhető kereskedelmi érték ne menjen veszendőbe. Ezért készítenek szokásosan mindenféle zsírszövetből - köztük a bőrből és a kötőszövetekből származókból - tisztított zsírt és tepertőt, hozzáadott értéket hozva létre.

Ez legkönnyebben az Alfa Laval Centriflow folyamatos nedves feldolgozást biztosító rendszerével érhető el, amely a tepertők zsírtartalmát mintegy 50%-kal csökkenti. Ez a folyamat egy teljesen zárt rendszerben megy végbe, amely különösen alkalmas arra, hogy az ehető nyersanyagokat emberi fogyasztásra alkalmas termékekké alakítsa.

Az AlfaVap többfázisú lemezes elpárologtató rendszer rendkívül kompakt, és kifejezetten energiatakarékos módja a szeparált vizes fázisban oldott összes fehérje visszanyerésének.

A végleges szárítás hagyományos lemezes szárítókkal vagy Alfa Laval flash szárítókkal, vagy történhet.