Állati hulladék fedolgozás

A megfelelő kiolvasztási eljárásokkal az állati eredetű melléktermékek frakcionált élelmiszerekké, takarmánnyá/állateledellé és ipari minőségű termékekké alakíthatók. Ezek a hozzáadott értéket képviselő termékek olyan olajokat, tepertőt és táplálékot tartalmazhatnak, amelyek alkalmasak állati és emberi fogyasztásra, valamint további, étkezési és nem étkezési célú termékek gyártási folyamatának összetevőjeként szerepelhetnek.

Protein powders and meals 640x360

Az emberi fogyasztásra nem alkalmas állati eredetű melléktermékek ugyanakkor jelentős kereskedelmi értéket képviselnek. Az ilyen melléktermékek alkalmasak ipari zsírok előállítására,  melyeket számos iparágban és az állateledel-/takarmány- gyártásban hasznosítanak. Noha ezeket a termékeket nem szánják emberi fogyasztásra, szigorú előírások vonatkoznak az ilyen zsírokban található szennyeződések minimalizálására.

Annak köszönhetően, hogy cégünk kiterjedt, hosszútávú tapasztalatokkal rendelkezik az állati eredetű melléktermékeknek a kereskedelmi értéket nagymértékben növelő feldolgozási eljárásaiban, jelentős szállítók vagyunk  mind a komponensek, mind a komplett nedves kiolvasztási gyártósorok vonatkozásában. Ezek a gyártósorok és valamennyi komponensük étkezési és nem étkezési célú felhasználásra alkalmas, minden tekintetben megfelelve a VIK (Versenyképességi és Innovációs Keretprogram) követelményeinek.

A nagy teljesítményű Alfa Laval dekanter centrifugákkal végzett mosási technológia széleskörű alkalmazása megteremti az alapját a kivételesen alacsony zsírtartalmú hal-, hús- és csont-alapú táplálékok előállításának. Ezen felül a mosási folyamat növeli a táplálék fehérjetartalmát, valamint támogatja az értékes olajok visszanyerését.

Az AlfaVap többfázisú lemezes elpárologtató rendszer kompakt, és ugyanakkor energiatakarékos módja  a szeparált folyadék-fázisban oldott összes fehérje visszanyerésének .

A végleges szárítás Alfa Laval flash szárítókkal, vagy hagyományos lemezes szárítókkal történhet.