Halfeldolgozás

Az Alfa Laval jól ismert szállítója a halfeldolgozó ipar melléktermékeinek hasznosítására alkalmas berendezéseknek és technológiáknak, melyek segítségével az említett melléktermékeket értékes , fogyasztásra alkalmas termékekké alakítják, mint például emberi fogyasztásra szánt vagy állateledelben felhasznált omega 3, zselatin vagy kollagén-peptid, haleledel-fehérje vagy állateledelként felhasznált koncentrált halfehérje.

Fish processing

Gyors, higiénikus és megbízható

A halak, mészhéjúak (kagylók, rákok) és egyéb, tengerekből és óceánokból származó állatok feldolgozása, valamint ezeknek emberi vagy állati fogyasztásra vagy egyéb jellegű hasznosításra alkalmas formába történő átalakítása  kivételes gyorsaságot, megbízhatóságot és  higiéniát igényel.

Jobb kombinációk

A halak, mészhéjúak és krillek (világítórákok)  optimális és nyereséges feldolgozásának legegyszerűbb módja, ha gondoskodunk arról, hogy minden komponens és rendszer zökkenőmentesen és megbízhatóan működjön együtt - kölcsönösen fokozva egymás hatékonyságát ahelyett, hogy akadályoznák egymást.

Rendszerek, modulok vagy berendezések

Az Alfa Laval a különféle megoldások teljes választékát kínálja Önnek a komplett feldolgozó létesítményektől az előre megtervezett modulokon keresztül az egyedi speciális berendezésekig.

Kihasználhatja az Alfa Laval páratlan gyakorlati szaktudását és tapasztalatait bármely hal-, rák-, kagyló-, krill-feldolgozó létesítmény bővítéséhez, fejlesztéséhez és finomhangolásához.

A viszonyítási pontok változása

Az Alfa Laval által kínált lehetőségek révén ezek a feldolgozási folyamatok ipari méretekben, kevesebb hulladék képződésével, alacsonyabb energiafelhasználás mellett hajthatók végre, és  lehetőség van olyan fejlett technológiájú megoldások alkalmazására, amelyek javítják a minőséget, és növelik a nyereségességet.

Hulladékból bevétel

Számos ilyen tengeri eredetű táplálék feldolgozási folyamata gyakran sok melléktermék és "maradék" képződésével jár. Ezek közül sokat egyéb termékek viszonylag kis bevételt hozó  összetevőjeként vagy állateledelként hasznosítanak.

Ugyanakkor az Alfa Laval technológiák alkalmazásával az ilyen maradékokat és más nyersanyagokat értékes étkezési fehérje-forrássá alakíthatja át, amely jelentős kereskedelmi potenciállal rendelkezik. Az Alfa Laval úttörő szerepet játszik ezen a rohamosan fejlődő területen.

A surimi , mint lehetőség

A halfeldolgozási műveletek számos olyan mellékterméket eredményeznek, amelyeket  az Alfa Laval által kínált technológiák segítségével új bevételi forrásokká alakíthat át.

"Ilyen például a surimi - egy népszerű, hal-alapú táplálék, amelyet kifejezetten úgy fejlesztettek ki, hogy a homár, a rák, és más mészhéjúak felépítésére, állagára és színére hasonlítson.