Az élelmiszeriparban nagyon sokféle gumit használnak olyan termékekben, mint a margarin, a csokoládé, a rágógumi, a péksütemények és a kényelmi élelmiszerek, illetve egyre növekvő számú kozmetikai, gyógyszeriparti és műszaki alkalmazásban.

Az élelmiszeriparban használt gumik állhatnak hidrokolloidokból - például alginátokból, karragenánokból, galaktomannánokból   (karobenyv -vagy gumigyanta - és guar gumi),  biopolimerekből (xantángumi és szkleroglukán)), valamint pektinekből (magas és alacsony metoxil-tartalmúakból egyaránt).

Egyre több, további gumifajtát is engedélyeznek, ahogyan gyarapodnak ezeknek a természetes termékeknek az egyedülálló tulajdonságaira és kereskedelmi potenciáljára vonatkozó ismeretek.

A gumik előállításához leggyakrabban használt Alfa Laval rendszerek:

  • Derítés, amely membránfiltrációs technológiát használ a mikrofiltrációhoz, ultrafiltrációhoz és nanofiltrációhoz.
  • Speciális dekanter centrifugák szeparációhoz
  • Contherm kapartfalú hőcserélők melegítési és hűtési feladatokhoz

Spirál hőcserélők a melegítési/hűtési feladatok széles tartományához

Információkérés

Ajánlatkérés a következőre: Gum feldolgozás

Kapcsolatfelvétel tárgya