Gum feldolgozás
Az élelmiszeriparban nagyon sokféle gumit használnak olyan termékekben, mint a margarin, a csokoládé, a rágógumi, a péksütemények és a kényelmi élelmiszerek, illetve egyre növekvő számú kozmetikai, gyógyszeriparti és műszaki alkalmazásban.
Az élelmiszeriparban használt gumik állhatnak hidrokolloidokból - például alginátokból, karragenánokból, galaktomannánokból (karobenyv -vagy gumigyanta - és guar gumi), biopolimerekből (xantángumi és szkleroglukán)), valamint pektinekből (magas és alacsony metoxil-tartalmúakból egyaránt).
Egyre több, további gumifajtát is engedélyeznek, ahogyan gyarapodnak ezeknek a természetes termékeknek az egyedülálló tulajdonságaira és kereskedelmi potenciáljára vonatkozó ismeretek.
A gumik előállításához leggyakrabban használt Alfa Laval rendszerek:
- Derítés, amely membránfiltrációs technológiát használ a mikrofiltrációhoz, ultrafiltrációhoz és nanofiltrációhoz.
- Speciális dekanter centrifugák szeparációhoz
- Contherm kapartfalú hőcserélők melegítési és hűtési feladatokhoz
Spirál hőcserélők a melegítési/hűtési feladatok széles tartományához