Állateledel gyártás

Napjainkban a kisállatok egyre nagyobb szerepet játszanak életünkben, miáltal növekszik az igény a nekik szánt állateledelek minőségének javítására. Ez az oka annak, hogy a hagyományosan feldolgozott húsokat egyre inkább a fagyasztott frisshúsok váltják fel, a száraztápok gyártói pedig a frisshús-tartalom növelésére törekednek.

Pet food processing 640x360

Állateledelhez való friss hús

A vágásból vagy halfeldolgozási melléktermékekből származó lágyhús-melléktermékek hűtésére szolgáló megoldás az Alfa Laval  Contherm hengeres kapartfalú hőcserélője  A Contherm hűtőrendszerekben a termékeket úgy hűtik, hogy azok levegővel nem érintkeznek. Kialakítása jól átgondolt - a Contherm kis helyet foglal, kevés munkaráfordítást igényel, és csak minimális karbantartást tesz szükségessé. Könnyű tisztítani, annak ellenére, hogy problémás termékek feldolgozását végzi.

Friss koncentrált hús

Az Alfa Laval koncentrált hús-előállító rendszere, amely az Alfa Laval jól ismert étkezési hal- és húsfeldolgozó rendszerein alapul, lehetővé teszi a nedvességtartalom akár 50%-os csökkentését.

Az Alfa Laval alapvető technológiái segítségével tökéletesen lehet szabályozni a vágásból vagy halfeldolgozásból származó összes frisshús termék zsír- és nedvességtartalmát. Az Alfa Laval koncentrált hús technológiája lehetővé teszi a zsírtartalom szabályozását és a nedvességtartalom csökkentését, így biztosítva a száraz állateledelek gyártói számára, hogy több friss húst tudjanak integrálni termékeikbe. A kimenő terméknek az ingadozó bemeneti összetételtől függetlenül, folyamatosan biztosított, állandó nedvesség- és zsírtartalma megkönnyíti a különféle állateledel-étrendek kiegyensúlyozását is.

A rendszer, amelyet akár a feldolgozó, akár az állateledel-gyártó kiépíthet, gyakorlatilag az állateledelekben előforduló bármilyen típusú friss húshoz adaptálható.

A koncentrált hús-gyártó rendszer

A rendszer három fő feldolgozó egységből áll

  1. A nyersanyag darálása, valamint a friss vagy fagyott nyersanyag emulzifikációja (max. 3 mm).
  1. Az Alfa Laval Centriflow rendszere a háromfázisú dekanter centrifuga technológiával, illetve a zsírtisztító funkcióval , melynek eredménye tiszta hús, húslé és  zsír.
  2. AlfaVap elpárologtató rendszer a húslének nagyértékű húskoncentrátummá alakításához, amely  külön használható kötőanyagként vagy ízfokozóként a pellet-gyártási fázisban.

Így közel feleakkora nedvességtartalmú húskoncentrátum állítható elő az étkezési húsfehérje feldolgozás során alkalmazott, jól bevált technológia felhasználásával.

Ezen kívül különböző technológiák alkalmazhatók kiegészítésként, beleértve az enzimatikus emésztést vagy a szilárd frakció további sűrítését