Köztes vegyianyag gyártás

Függetlenül attól, hogy formaldehid, poliolok, szerves savak, aminok vagy egyéb közbenső petrolkémiai anyagok előállításáról van-e szó, az Alfa Laval rendelkezik azzal a magas szakértelemmel és átfogó hőcserélő, kondenzátor, dekanter és szeparátor kínálattal, ami az ipar igényeinek kielégítéséhez szükséges. Sőt, az Alfa Laval berendezések megbízhatósága és a rugalmassága nem csak nyugalmat hoz a hétköznapokba, de biztosítja a közbenső vegyianyag gyártási folyamatok jövedelmezőségét is.

Intermediate chemicals production 640x360

Közbenső vegyianyagok termelési folyamatainak optimalizálása

 

 

Az Alfa Laval átfogó választékot kínál hatékony és tartós lemezes-, spirális- és tömített hőcserélőkből, kondenzátorokból, újrahevítőkből, derítőedényekből, és szeparáló berendezésekből a közbenső anyagokat gyártó petrolkémiai ipar számára. Függetlenül attól, hogy formaldehid, poliolok, szerves savak, aminok vagy egyéb közbenső petrolkémiai anyagok előállításáról van-e szó, az Alfa Laval rendelkezik azzal a szakértelemmel és berendezés kínálattal, ami az önök igényeinek kielégítéséhez szükséges.

A kompakt Alfa Laval lemezes hőcserélők szorosabb hőmérséklet közelítést kínálnak a hideg és meleg közeg között a hőcserélőn belül, ezáltal lényegesen több hőt nyernek vissza, mint a hagyományos köpeny-és-cső egységek. Ezzel lehetőségük lesz az energia visszanyerésére és újra felhasználására, és ezzel az üzemük CO2 kibocsátásának csökkentésére.

Például, az Alfa Laval hőcserélők jelentősen csökkenti szennyeződés lerakódást. Ez azt jelenti, hogy a berendezést ritkábban kell tisztítani, és így minimálisra csökkenthető az állásidő. Sőt, a berendezések tisztítása könnyen elvégezhető vizes lefúvatással, vagy helyben tisztító modul használatával.

Az Indiában működő Balaji Amines Ltd. vállalat egy jó példa arra, hogyan haladta meg a várakozásokat az Alfa Laval Compabloc lemezes hőcserélőkbe eszközölt befektetés. A gőz felhasználást 40%-al visszavágták, a hasonló funkciójú köpeny-és-cső egységgel összehasonlítva. Ez forradalmasította az üzem termikus hatásfokát és jelentősen lecsökkenti a beruházás megtérülési idejét. Itt bizonyítást nyert, hogy az Alfa Laval Compabloc használata az amin termelésben tökéletes választás volt, figyelembe véve a készülék megbízhatóságát, hatékonyságát és tartósságát, még akkor is, ha agresszív közeget kell kezelni magas hőmérsékleten és nagy nyomáson. A szinte karbantartásmentes Compabloc egységet néhány óra alatt meg lehet tisztítani, szemben a köpeny-és-cső egységeknél szokásos néhány nappal.

 

Downloads