Foodec Hygiene Plus
A Foodec Hygiene Plus egy higiénikus alkalmazásra kialakított dekanter centrifuga, amelyet úgy terveztünk, hogy megfeleljen az élelmiszer- és italgyártás szigorú előírásainak. A Foodec Hygiene Plus a kiváló higiénia, a kíméletes termékkezelésl és az optimális üzemidő kombinácóját kínálja, így biztosítja a legjobb szeparálási teljesítményt.

Ismerje meg élelmiszeripari alkalmazásra tervezett berendezésünk kiemelkedő higiénikus kialakítását:
- Érjen el nagy szeparálási hatékonyságot, kiváló higiéniát és kíméletes termékkezelést a legszigorúbb követelmények teljesítése érdekében.
- Hatékony szilárdanyag-visszanyerés, amely nagy, kellően száraz szilárdanyag hozamot és tiszta centrátot biztosít.
- Az alacsony oxidációnak, a folyamatos feldolgozásnak és az egyszerű üzemeltetésnek köszönhetően a Foodec Hygiene Plus biztonságos és költséghatékony választást jelent számos élelmiszeripari alkalmazáshoz kapcsolódóan.
- Kíméletes gyorsulás és erős kopásállóság a leállási idő és a karbantartási költségek minimalizálása érdekében.
Higiénia, minőség és optimalizált mennyiség
Mivel az élelmiszer-feldolgozásra vonatkozó biztonsági és higiéniai előírások folyamatosan szigorodnak, az Alfa Laval elmélyült műszaki ismereteire alapozva, az ügyfelei igényeit és elvárásait figyelembe véve alakította ki élelmiszer-feldolgozó berendezéseit.
A korszerű technológiákat alkalmazó dekanter centrifuga kiemelkedő megbízhatóságának köszönhetően optimális üzemidőt biztosít. Gyakorlatilag kiküszöböli az oxidáció és a habzás problémáját, miközben optimalizálja a higiéniát és drasztikusan csökkenti a feldolgozási időt. A melléktermékek hatékony és higiénikus elválasztásával a Foodec Hygiene Plus dekanterek lehetővé teszik a hozam további javítását, a hulladék csökkentését és a bevétel növelését.
A maximális tisztíthatóságot biztosító innovatív megoldások adják a Foodec Hygiene Plus előnyét a szeparálás hatékonysága, a higiénia biztosítása és a termék kíméletes kezelése terén.
- Az ürítőnyílás biztosítja, hogy a működés után minimális visszamaradt termék legyen a dekanter centrifugában, így a tisztítás hatékonyabbá válik.
- A Foodec Hygiene Plus termékkel érintkező felületeit úgy terveztük és alakítottuk ki, hogy a lehető legsimábbak legyenek, ami megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a tisztítást. A sima felület csökkenti a biofilm kialakulását is.
- A sima, repedésmentes felületek és az zárt sarokterek hiánya gyors és hatékony tisztítást, ezáltal maximális üzemidőt és magas szintű higiéniát biztosít.
- Az optimalizált kialakítás megkönnyíti a köpeny belső felületének és a dob külső részének tisztítását, miközben minimalizálja a szükséges tisztítóközeg mennyiségét.
Alfa Laval Foodec Hygiene Plus – Outstanding hygiene. Unparalleled performance.
Alfa Laval Foodec Hygiene Plus - Kiváló higiénia. Páratlan teljesítmény.
Hallgassa meg globális szakértőinket, akik bemutatják a Foodec Hygiene Plus dekanter centrifugák előnyeit.
Megkülönböztető jellemzők
Minden, amire szüksége van ahhoz, hogy megfeleljen a mai - és a jövőbeni elvárásoknak
Az Alfa Laval folyamatosan fejleszti dekanter technológiáit a higiénia és hatékonyság növelése érdekében. A Foodec Hygiene Plus egyesíti a kiváló higiénikus tulajdonságokat a nagy szeparálási teljesítménnyel, így megfelel a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírásoknak is.
SaniRibs®
Tiszta, hatékony szilárdanyag szállítás
Az egyedi kialakítású bordák nagyobb súrlódást eredményeznek, ami jobb, hatékonyabb szilárdanyag-szállítást biztosít. Ez az innovatív technológia kiküszöböli a patogén veszélyes pontokat és lehetővé teszi a könnyű tisztítást. Ez hosszabb gyártási időt, kevesebb manuális karbantartást és nagyobb nyereséget jelent.
TrueStainless™
Rozsdamentes acél a tartós higiéniáért
A TrueStainless™ biztosítja, hogy a dekanter centrifuga azon kulcsfontosságú részei, amelyek korrozív hatásnak vannak kitéve, szilárd rozsdamentes acélból készüljenek. Ez optimális higiéniát és hosszabb berendezés élettartamot eredményez.
PondCtrl™
Állítható folyadékszint-szabályozás működés közben
A dekanter centrifugában lévő folyadékszint gyors és pontos beállítása optimális feltételeket biztosít a maximális teljesítmény, a tisztíthatóság és az egyszerű indítás elérése érdekében.
SaniFeed
Higiénikus alkalmazásokra optimalizált betáp zóna
Az egyedülállóan kialakított SaniFeed betáp zóna a termék kíméletes felgyorsítását és minimális turbulenciát biztosít, ezzel csökkentve az energiafogyasztást. A sima, repedésmentes felületek és az zárt sarokterek hiánya gyors és hatékony tisztítást, ezáltal maximális üzemidőt és magas szintű higiéniát biztosít.
DeepPond
Kiváló szeparálási teljesítmény és energiahatékonyság
A dob mélységének növelése nagyobb térfogatot hoz létre, ami hosszabb tartózkodási időt és hatékonyabb szeparálást eredményez. A DeepPond kialakításnak köszönhetően szárazabb szilárdanyag és tisztább centrát ömlik ki a dekanter centrifugából, nagy térfogatáram mellett is.
A Foodec Hygiene Plus alapfelszereltségként tartalmazza az egyébként extra, higiéniát fokozó funkciókat. Ezek a funkciók már meglévő dekanter centrifugákra is felszerelhetőek korszírűsítésként, így a régebbi berendezések is meg tudnak felelni az új higiéniai követelményeknek.
Korszerűsítés SaniRibs® alkalmazásával
A fejlett kutatások lehetővé teszik korábban nem látott szennyeződések kimutatását is, így az élelmiszer-feldolgozó berendezések higiénikus kialakítása soha nem volt még ilyen kritikus - nem csak a megfelelőség szempontjából, hanem a fogyasztók által elvárt íz, állag és minőség biztosítása érdekében is. A Saniribs® mikro-turbulencia létrehozásával fokozza a szilárd anyagok szállítását. Ez az innovatív technológia kiküszöböli a patogén veszélyes pontokat és lehetővé teszi a könnyű tisztítást. Ez hosszabb gyártási időt, kevesebb manuális karbantartást és nagyobb nyereséget jelent.
Hogyan működik egy élelmiszer-feldolgozó berendezés?
A dekanter centrifuga teljesítményének kulcsfontosságú eleme a szilárd frakció hatékony kezelése. A szilárd anyagok nem hatékony szállítása csökkenti a kapacitást és a szeparálás hatékonyságát.
Egy szállítócsiga fokozatosan mozgatja a leülepedett szilárdanyagot a kúpos vég felé. Ha a dob belső felülete teljesen sima, a szilárd anyag hajlamos a szállítócsigával együtt forogni, ahelyett, hogy előre mozogna. Sok alkalmazásnál ezért fontos a súrlódás növelése a dob falán, ezzel segítve a szilárd anyag előre mozgását.
Ennek hagyományos módja a dob belső falán tengelyirányban futó vékony bordák kialakítása. Ahogy a szilárd anyag felhalmozódik e bordák között, a dob belső falán egy statikus szilárd anyagréteg képződik. Ez a réteg növeli a súrlódást, és megakadályozza, hogy a szilárd anyag oldalra csússzon, amikor a szállítócsiga előre tolja a szilárd anyagot. Emellett segít megakadályozni a belső felület erózióját is.
A bordákat hagyományosan ponthegesztéssel rögzítik a dob belső falára, ám így a bordák és a dob felülete között olyan rések keletkeztek, amelyeket nehéz megfelelően tisztítani.
Az új SaniRibs® egyedi kialakítású bordái tömítéssel vannak a dob falára hegesztve, ezáltal kiküszöbölve a rések és a baktériumok elszaporodásának kockázatát.
Dokumentumok
Terméksimertető
Szervizszolgáltatások élelmiszeripari dekanter centrifugákhoz
Lépjen kapcsolatba szervizszakértőnkkel és kérjen az Ön egyedi igényeire szabott szervizszerződés ajánlatot.
A Foodec Hygiene Plus élelmiszer dekanterek hatékony karbantartása elengedhetetlen a folyamat optimális teljesítményének biztosításához és a lehető legjobb higiénia eléréséhez.
A folyamat körülményeitől függően (például az üzemidő, a nyersanyag típusa, a folyamat hőmérséklete és a CIP-ciklusok száma), az Alfa Laval azt javasolja, hogy legalább 4-6 havonta kérjenek dekanter-ellenőrzést,és évente legalább egyszer kérjenek nagy szervizt. Az Alfa Laval képzett szervizmérnökei a helyszínen vagy az Alfa Laval egyik szervizközpontjában is elvégezhetik a szervizelést és az ellenőrzést.
A dob és a szállítócsiga karbantartása a dekanter szerviz kritikus része, és a kulcsa a folyamatos teljesítmény és az optimális higiénia biztosításának. A dob és/vagy a szállítócsiga javítását Alfa Laval szervizközpontban kell elvégeztetni.
Olyan szervizszolgáltatásokkal, mint a távtámogatás és a távfelügyelet, a szervizintervallumok meghosszabbíthatók. A karbantartás, a javítás, az állapotfigyelés és a távtámogatás egy szervizmegállapodás keretein belül összefűzhető. Az Alfa Laval emellett képzési programokat is kínál a karbantartó személyzet számára.
Engedje meg, hogy segítsünk Önnek
A változó elvárások folyamatosan arra ösztönöznek minket, hogy fejlett élelmiszer-feldolgozási technológiákat dolgozzunk ki. Olyan megoldásokat, amelyek felülmúlják ügyfeleink higiéniai és teljesítménybeli elvárásait egy élelmiszeripari dekanter centrifugával szemben. Ezért fejlesztettük ki az Alfa Laval Foodec Hygiene Plus-t - egy korszerű megoldást az élelmiszeripar számára.
